Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război, pentru că în a doua parte se vorbeşte despre război, iar mie-mi place, iar partea cu dragostea e amestecată cu ură, dispreţ şi gelozie. Încă susţin ideea că Ela l-a înşela pe Ştefan, dar profa de română preferă să urle şi să-mi scoată ochii că sunt sexistă în loc să-mi zică de ce nu crede şi ea la fel.
Pai, in primul rand, intreaga situatie e descrisa de catre Stefan. Si acest lucru lasa loc interpretarilor, adica noi ca cititori nu putem sti sigur daca Ela l-a inselat pe Stefan, decat daca am asti si variante ei. E posibil ca Ela fiind o fire libera sa fi avut momente in care sa simta ca Stefan e cam anost pentru ea, si fiind o femeie frumoasa e f posibil ca acel avocat G sa o seduca, iar Ela sa se trezeasca brusc ca a pierdut controlul si nu stie cum sa reactioneze si neaga totul, ascunde faptele si minte. E doar o posibilitate, eu personal cred ca Stefan a fost inselat Sper ca te ajuta cat de cat explicatia.
Asta-mi pare oricum o telenovelă de prost gust, însă-mi place Ştefan.
Situaţia-mi aduce aminte de Patul lui Procust, dacă l-ai citit.
Le-am citit pe ambele.Ambele sunt drame.Sincer, cel mai mult mi-a placut si m-a impresionat Enigma Otiliei. Asta din cate am auzit o sa-ti trebuiasca si la scoala...Si e chiar foarte placuta si atragatoare.Inceputul, cand vine prima data Felix la unchiul sau e cam plictisitor dar plictiseala se atenueaza cu timpul si cu actiunea...
Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi are un plot mult mai interesant, in Enigma Otiliei este prezentat mai mult viata citadina a perioadei interbelice
RoxanaCaplan întreabă:
CyberDune28 întreabă: