| ItIsAlright a întrebat:

De ce credeti ca unii autori insista pe descrierea hainelor personajelor? Ce importanta are, pana la urma, sa stim cum erau ele imbracate?

13 răspunsuri:
| Jipa95 a răspuns:

Stii vorba aia? Haina il face pe om. In cazul acesta, de aceea autorul pune atat de mult accentul pe imbracamintea personajelor, tocmai pentru a defini ce tip de personaj e.

| suităr a răspuns:

Pe wattpad mi se pare inutil, mereu părul lung prins in coc, ceva sutien/maieu, converse (să nu uităm de ele lol ) pantofi cu toc și băieții care erau ca hipnotizați din urmă.-.

| wolder a răspuns:

Chiar nu poti realiza importanta?

ca sa-ti poti imagina mai bine hainele personajelor, sa iti dai seama din ce clasa sociala provin.
daca intr-o carte nu apare descrierea personajelor si a locurilor nu vei putea sa intri in poveste si va fi anost

| MadRaven a răspuns:

Pentru că hainele trădează caracterul unei persoane. Nu o să vezi o persoană care preferă singurătatea, liniştetea, o persoană care gândeşte mult, cu paieţe şi haine în toate culorile curcubeului.
Plus că, în funcţie de priceperea scriitorului, acele descrieri pot înfrumuseţa opera.

| foxsilver a răspuns:

Se pot afla multe informatii despre un personaj, chiar si numai din descrierea hainelor pe care le poarta:
caracterul lui, statutul social, preferintele sale in materie de moda, perioada istorica in care are loc actiunea, evenimentul la care participa, etc.
Ori, un personaj trebuie prezentat inclusiv prin descrierea a ceea ce poarta.
Fa o mica experienta, si cand vei iesi in oras, uita-te la oameni si la imbracamintea lor; vei avea mari sanse sa afli cate ceva despre ei, chiar daca nu ii cunosti.
Este adevarat ca, pentru asta trebuie sa ai nu doar sa ai un simt de observatie foarte dezvoltat, dar si putin talent psihologic!happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Datorita descrierii hainelor iti poti forma o viziune asupra personajelor si poate vei descoperi ca aparentele insala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trag si ei de pagini. Cand nu ai o desfasurare a actiunii palpitanta bagi detalii inutile menite sa starneasca plictiseala si sa-ti mai aduca o pagina in plus la carte.

| Teardrop a răspuns (pentru anonim_4396):

FALS! Sunt multe motive, şi tu, cu siguranţă, nu eşti scriitor, ca să ştii.

În primul rând, pentru că majortatea scriitorilor contemporani speră să le fie ecranizate cărţile. Şi vor să explice cât mai bine.

Alt moriv: În capul autorului, contrastele, culorile, formele, se petrec spontan, şi autorul încearcă să redea tot ce vede în cel mai fidel mod.

Nu mai spune tâmpenii, dacă n-ai habar. Ai scris, vreodată, în viaţa ta, ceva mai mult dect comentarii pe TPU?
Cele mai mari capodopere ale literaturii şi cele mai cunoscute best-selleruri au descrieri:
Cântec de Gheaţă şi Foc: Se insită enorm pe mâncare.
Stăpânul inelelor&so: Se insistă enorm pe peisaje şi culori.
Shogun: Se insistă mult pe vestimentaţie.

Ţi-am dat câte un exemplu din fiecare, asta nu înseamnă că nu am mai multe.

Tu du-te şi citeşte Prâslea cel Voinic şi Merele de Aur, că acolo nu sunt "descrieri plictisitoare".

| anonim_4396 a răspuns (pentru Teardrop):

Ma amuzihappy
P.S. Bine ca ai pus "descrieri plictisitoare" intre ghilimele, iar numele unor carti le-ai scris ca si cum ar fi fost vorba de niste rude d-ale tale, "scriitorule".

| Teardrop a răspuns (pentru anonim_4396):

Mersi pentru corectură, da' nu despre asta vorbeam.
Mă bucur că te amuz, însă nu mi-ai dat nici un răspuns coerent, aşa că doar te voi ignora de acum încolo, pentru că, eviden eşti unu din ăia care cred că le ştiu pe toate, fără să se documenteze înainte. O zi bună!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Teardrop):

Ai dreptate, sunt unul dintre acei oameni.

| owneriest a răspuns:

Micile detalii ne pot descoperi multe lucruri de exemplu ce dispozitie avea acel om cum era timpul de afara si la urma urmei cum arata
ichipuieti ca te uiti la un film unde personajele sunt niste capuri fara par si fara trupuri care arata toate la fel
nu tiar fi interesant nu-i asa?

| yutsa a răspuns:

Pentru ca datorita hainelor putem intelege ce stare spirituala are personajul. Eu cred ca asta e unul dintre motive.