Alfabetul chinezesc este foarte diferit de al nostru dar și de altele, cum ar fi cel chirilic sau arab, deoarece se bazează pe pictograme, ideograme și caractere.
Când vorbim despre alfabetul chinezesc ar trebui să ne referim la caractere și simboluri care reprezintă cuvinte întregi și care pot fi contopite pentru a crea altele.
În prezent, există mai mult de 50.000 de caractere în alfabetul chinezesc, deși în mod normal se folosesc doar 13.000 dintre ele.
Așa cum am spus anterior, în loc de litere, alfabetul chinez funcționează prin caractere, care pot fi clasificate în funcție de anumite concepte:
Pictograme : sunt baza limbajului și se bazează pe simboluri care reprezintă concepte sau cuvinte precum om, soare etc
Dictograme : servesc pentru a reprezenta idei și concepte, fenomene și reprezentări mai abstracte, cum ar fi mai sus sau mai jos.
Ideograme : se nasc din conjuncția a două semne diferite, dar înrudite, pentru a crea un concept nou, cum ar fi cuvântul luminos prin pictograma soarelui.
Pictofonograme : presupuneau o multiplicare a posibilităților acestei scrieri atunci când unirea mai multor caractere formează cuvinte noi.
Caractere împrumutate: este situația un caracter îi împrumută altuia abilitățile
Mergi in China si cumpara un telefon de la ei, doar pentru ei. Nu mai e la fel.
Încearcă să scrii ceva cu tastatura setată pe chineză și vei vedea că vor apărea, la bara de opțiuni, mai multe caractere de unde poți alege.
Salut nici eu nu îs expert de fapt MIMENI nu e decât tot un CHINEZ in fine deci alfabetul că atare are tot 28 cate îs pe tastatura restul îs originare pentru China decât în SCRIS adică de ex și noi avem copil mic- format prin alipirea 2 cuv copil+mic sau proTb- format din pro+ Tvînțelegi sau smartphone-smart(întlegent) +phone (telefon) sau mai e casa care e locuință și casa de piatra înțelegi sau cuv de acest forme la asta cred și cred ca și așa e că altfel...doar no fi având alfabetul lor 13.000 de litere au combinații sper că team lămurit funda pls:-)
Lucaci întreabă:
DeProfundis99 întreabă:
Numepublicuserneim întreabă: