"Mai exact, forma corectă, în scris, a acestor cuvinte, este, într-adevăr, eu, el, ea, ei, ele, este, dar a le pronunţa în felul acesta, cu un e sec, bine marcat, ar fi un caz de hipercorectitudine, ceea ce, în lingvistică, este o greşeală. Aşadar, pronunţia corectă va fi cu un i scurt (adică un e « înmuiat ») – ieu, el, ia, iei, iele, ieste.
Excepţie face de la această regulă situaţia în care « eu » se foloseşte substantival, de exemplu : Eul meu profund îmi spune unde am greşit/Versurile acestea se construiesc în jurul imaginii eului liric etc." (destepti.ro)
Dacă despre tine spui "eu" și nu "ieu" atunci de ce i-ai spune altfel chiar dacă e liric?
Eustache- Ieustache?
Europa - Ieuropa?
eruptie - ieruptie?
elefant - ielefant?
electricitate- ielectricitate?
eu - ieu?
pronunti tot eu, ca se citeste ca mai sus, unde l-am pus in alte cuvinte.nu are vreo regula separata pentru,, eu,, deci trebuie sa fie la fel modul cum iese pronuntia.
Este vorba despre pronumele "eu", nu despre literele e si u care apar una dupa alta.
Se citeste cum vrei tu - totul e in functie de edcatie/cultura/bun simt. Altfel cum ne-am putea deosbi unii de altii?