Ce carte? Toate sunt frumoase. Din toate ai de învățat.
Vechiul Testament conține; Cele cinci cărți ale lui Moise, Istoria Poporului Israel, Poezie și înțelepciune, Profeții.
Noul Testament conține;
Evangheliile și Faptele Apostolilor, Epistolele și Apocalipsa.
Dacă analizezi fiecare verset citind fiecare trimitere, atunci vei înțelege Biblia foarte ușor.
Succes!
Cea mai importanta lucrare e constitutia sua. E modelul care a modernizat lumea si a adus multa libertate
Cam tot ce prevede constitutia sua aveau romanii cu vreo 2000 de ani inainte...
Ok. Dar au si scris o carte romanii?
Perfect, aia e cea mai importanta atunci
Iov îmi place și mie, este foartă multă înțeleciune în ea. O înțelegi când pățești ca Iov.
Imi mai place Cântarea cântărilor.
Nu este cea mai importanta ca este scrisa de smecheri pentru a manipula fraierii, daca citesti Romani cap 13 o sa vezi acolo cum instiga la supunere la stapani, sa ne platim taxele la dregatori, deci cu alte cuvinte sa nu contestam ca ne asupresc cu alte cuvinte, ca inainte it lua bir fara sa iti faca strazi, spitale si altele cum e in occident, de fapt asta este esenta bibliei, restul e umplutura. Scopu religiei asta a fost, sa nu contesti stapanii, sa zica ca-s pusi de dumnezeu acolo. Deci nu poate fi importanta o carte care ne convinge ca e bine sa fim slugi pe nimic.
Orice religie a fost scoata cu scop politic si atat, dar putin se prind, faptele o arata, dar si capitolul ala. Nimic din vrajelile alea nu mi-au placut.
Hmm. nu ar trebui să râd, dar sună epic ce scrii tu acolo. Chiar asta ai extras din toată Biblia?
Esența Bibliei, sau sufletul ei, este Isaia 53.
Dacă tu crezi că nu ar trebui să contribuim si noi, asta e partea a doua. Atunci nu te mira dacă criminalii, violatorii, hoții, sunt liberi pe străzi, și nu ii judeca nimeni. Pentru toate astea trebuie să contribuie cineva. Toți, mai exact. Și multe alte lucruri cu care ne-am prea obișnuit deja. Curățenia, ordinea, cine ar face-o dacă nu am contribui? Am trăi într-un haos total. Într-adevăr nu ar trebui să se ceară mai mult decât a zecea parte, adica 10%. Dumnezeu Insusi nu cere mai mult.
E o escrocherie politica de astăzi dacă stai să te gândești. Mai mult te fură, decât te ajută.
Pentru o reîncărcare la cartelă plătești o grămadă de TVA, chiar si pentru o sticla de apă îți adaugă automat tva. Dumnezeu nu este de vină pentru asta. Răutatea oamenilor este mare.
Și da, dacă spui ca a fost "scrisa de smecheri", documentează-te și o sa vezi de câte ori s-a încercat ca sa se distrugă acest Tezaur!
Nu mai critica Biblia! E rușinos sa știi! Aerul, apa, hrana, lumina, mișcarea, le avem de la Dumnezeu, care de altfel, este Autorul Bibliei.
Este cea mai bună carte! A fost scrisă simplu pentru a fi înțeleasă chiar si de un copil.
Pai contribuim, este logic sa da, dar nu ai inteles, pe vremea aia NU se facea nimic din contributii, am si specificat tocmai sa nu confundam, nu este ca acum, atunci iti lua taxe aiurea si traiai in mizerie, iti dadea cat sa nu mori de foame si le munceai exagerat.
Rautatea este mare ca asa am fost programati, rautatea si alte chestii negative ne-a ajutat in trecut la supravietuire, deci daca era un creator, scuza-ma, nu putea sa condamne opera lui. Citeste putina psihologie evolutionista si ai sa afli natura umana, dar si dupa fapte se observa. Nu este rusinos sa zic un adevar, Smecherii nu au vrut distrugerea bibliei si a religiei, i-a ajutat foarte mult, nu uita ca religia este un instrument politic. Sigur ca din poruncile alea, sunt destule bune, asta nu neg. Asa s-a dus imperiul roman prin asta, unii incepusera sa creada in dumnezeu, altii ramasesera la zei, s-au batut si gataa. Isus de ce a fost asasinat? Ca era un om ca oricare altul dar bun, asta e corect, tinea cu saracii, si cuuum? Sa nu mai asculte oamenii de imparat? Sau sa le zica la aia din templu ca-s niste hoti? Cum sa asculte de asa zis dumnezeu, si pac.
Iar faptul ca ar fi fost asasinat sa spele pacatele, e absurd, odata ca tocmai am fost programati rai, ca altfel de la sine eram buni, a doua, si daca era asasinat pentru asta sacrificat, tot lumea nu s-a facut mai buna, deci era inutil, pana si in scenariu nu are logica. Nu e inteleasa de orice copil, multi pocaiti o citesc de 100 ori si tot zic ca nu le e clar, multi zic ca-s multe intepretative, etc. Si ma rog acel dumnezeu de cine a fost facut? Ca nimic nu exista aiurea, si oricum si daca era, nu intervine, nu ajuta, asa ca tot nu conteaza. Sa ne amagim e usor, dar realitatea zice altceva.
Biblia este o adunatura de carti scrise de cel putin 40 de autori diferiti pe parcursul a peste 1600de ani.
Exista carti mult mai interesante.
Salut!
Nu sunt credincioasă (mă identific drept liber-cugetătoare), dar sunt intelectuală de formație umanistă, așa că am citit cărțile de cult care au influențat gândirea oamenilor timp de milenii și până în prezent (Biblia, Coranul).
Din toată Biblia îmi place mult Cântarea Cântărilor (excepțional poem al iubirii romantice) și Corinteni 13 (un imn al iubirii de semeni la modul sublim).
Si din Geneza imi place foarte mult cum se arata Sfanta Treime lui Avraam. Cum a mijlocit Avraam pentru orasele pacatoase dar nu s-a gasit nici 10 credinciosi in ele pentru a fi salvate de mania cerului. Nici la noi nu cred ca gasesti 10 credinciosi cu adevarat dar orasele tot stau in picioare.
Absolut! Pentru că Biblia nu este o carte simpla ci ea este inspirată! Pentru cei interesați, recomand sa citească:
1. 7 argumente pentru a crede Biblia de Erwin Lutzer
2. Biblia este totusi adevarata de Petru Popovici
3. Și Biblia are totuși dreptate de Werner Keller
4. Mărturii care cer un verdict de Josh McDowell
Werner Keller was a German journalist, neither an academic figure nor a religious one. The book he published was popular, but I'm not sure this type of opinion represents a reliable source. Best, --Shirahadasha (talk) 03:38, 30 November 2007 (UTC)
Citește întâi cartea! Comentariile nu stiu cui, sunt "dogme"?
Serios, Keller era pe vremea lui doar un simplu amator si din ce-am invatat despre arheologia levantina iti pot spune ca a lui carte este complet depasita. La Cambridge, Harvard, Oxford, Princeton, Sorbona si Yale daca s-ar vorbi de cartea lui la cursuri, profesorii le-ar zice clar studentilor ca este o carte de impostura. Poate el n-a dorit sa practice impostura, dar asta i-a iesit, pentru ca s-a bagat ca musca-n lapte intr-un domeniu la care nu se pricepe.
Albright nu a fost fundamentalist sau literalist biblic. Dimpotriva, era de acord cu ipoteza documentara a lui Wellhausen si cu cele doua sute de ani de biblistica (critica superioara si inferioara) dinaintea lui.