Poti sa spui ca din punctul tau de vedere asistenul de farmacie in primul rand trebuie sa fie un om bland, calm si cu foarte multa rabdare si cunoastere, deoarece trebuie sa lucreze cu oamenii care sunt foarte dificili si nu sunt deloc rabdatori. Asistentul de farmacie are o foarte mare responsabilitate trebuie sa cunoasca fiecare medicament, fiecare substanta activa pentru a stii ce sa le recomande oamenilor atunci cand vin la farmacie pentru a-si cumpara medicament cu sau fara reteta.Trebuie sa stie sa vorbeasca cu oamenii sa afle daca mai au si alte probleme de sanatate.
In concluzie asistentul de farmacie ar trebui sa fie aproape la fel ca un medic, nu cum se intampla adesea la noi in farmacii ca se elibereaza foarte multe medicamente fara reteta sau ca oamenii fac abuzuri de medicament si ajung la spital... Sper ca te-am ajutat!
Asistenților le este adresată acesta întrebare dintotdeauna. Fiecare asistent în parte are diferite motive: personale, profesionale, financiare, legate de siguranța locului de muncă sau doar dragostea față de oameni. Motivația este diversă, dar la Școala Postliceală Cronos veți găsi posibilitățile să vă împliniți acest ideal. Noi vă propunem o șansă de educație și de ieșire din provizorat. Puteți da pregătirii dumneavoastră o direcție nobilă și concretă, prin opțiunea formării ca asistent medical. Cronos este o instituție de învățământ privat care aduce oferta unei școli postliceale particulare, în fața unei cereri constante pe piață, cu grijă pentru buna pregătire a cursanților și pentru îmbinarea aspectelor teoretice cu cele practice.
Fiecare persoană care alege meseria de asistent medical face un angajament pe viață să respecte valorile care stau la baza acesteia:
Demnitate umană
Altruism
Integritate
Profesionalism
Ca asistent medical, zi de zi intri în contact cu toate tipurile de pacienti și cu membrii familiilor dar si cu restul personalului medical.
Meseria de asistent medical este o provocare, trebuie să îți amintești în fiecare zi că poți alina suferința pacienților atât prin administrarea tratamentului prescris de medic cât și printr-o vorbă bună și printr-un zâmbet. Pentru un bun asistent nu trebuie să conteze cât de grea a fost ziua, câte probleme a întâmpinat, ci trebuie să își amintească valorile fundamentale ale acestei profesii și motivul pentru care a ales-o.
Când o persoană se hotărăște să îmbrățișeze meseria de asistent medical trebuie să conștientizeze că aceasta este una din cele mai importante decizii din viața sa. Decizia de a-ți dedica viața în scopul îngrijirii altor persoane și pentru a-i ajuta pe cei bolnavi să se însănătoșească.
Ca asistent medical, vei fi foarte important în viața oamenilor. Un asistent medical oferă îngrijire și compasiune și este considerat un înger păzitor al pacienților.
Există o cerere ridicată de asistenți medicali în prezent și aceasta este proiectată să crească până în 2020. Într-o piață unde îți este din ce în ce mai greu să îți găsești un loc de muncă, profesia de asistent medical îți oferă oportunități reale de angajare. Abilitățile de asistent medical sunt complet portabile și, cu experiență și recomandări, poți lucra în orice țară. Un asistent medical poate lucra în diferite tipuri de unități, fiecare oferind medii de lucru unice. De exemplu, un asistent medical poate lucra în spitale, clinici, școli, cămine de bătrâni etc.
Asistenții medicali înțeleg că, odata cu schimbarile din sistemul de îngrijire, intervine o nevoie de perfecționare pe tot parcursul vietii. Viața unui asistent poate fi descrisă oricum dar nu plictisitoare, nicio zi nu seamană cu alta, niciun caz cu altul.
În școala noastră vei găsi profesori dornici să creeze adevarați discipoli, formați în spiritul responsabilității și calității. Ne propunem să evitam situațiile nefericite în care asistentul medical ajunge să lucreze fără îndrumare directă, fără niciun model autentic, experimentând și învătând din greșeli care îi costă scump chiar pe pacienti.
Pregătirea teoretică presupune parcurgerea a 38 module dintre care: anatomia și fiziologia omului, virusologie, bacteriologie, parazitologie, bazele științei nursingului, administrarea medicamentelor, biochimie, cardiologie și nursing în cardiologie, chirurgie toracică, cardiovasclară și nursing specific, ortopedie, traumatologie și nursing specific, reumatologie și nursing în reumatologie, boli metabolice, de nutriție și nursing specific, neurologie și nursing în neurologie, anestezie terapie intensivă și nursing specific etc.
RoxanaCaplan întreabă:
CyberDune28 întreabă: