Http://www.librariaonline.ro/......520rom.JPG
Am auzit că e foarte interesantă.
You made my day, sir!
Sir?
E un fel de-a spune
Fantassy:
Hobbitul - J.R.R. Tolkien. Nu citi încă Stăpânul Inelelor, dacă nu-ţi plac extrem de mult cărţile.
Seria Cronicile Wardstone - Joseph Delaney
Seria Vrăjitor şi Vrăjitoare - James Patterson.
Miss Peregrin - Ransom Riggs
Seria Percy Jackson şi Olimpienii
Seria Cronicile familiei Kane
-Ambele de Rick Riordan
Aventură:
Băiatul cu Pijamale în Dungi - John Boyce
Calul de Război - Michael Morpurgo
Viaţa lui Pi - Yann Martel
13 plicuri albastre - Maureen Johnson (asta e mai mult chick-it, dar merge).
Romance:
La răscruce de Vânturi - Emily Bronte.
Poliţiste:
Tot ce a scris Agatha Christie, cu preponderenţă Zece Negri Mititei, Crimă din Orient Express, Pisica printre porumbei, Conacul Dintre Dealuri. Poţi începe cu astea. Dacă-ţi plac, continuă.
Omul Umbră - Daishell Hammet
Trauma - Ken McClure.
Mai sunt mult cărţi faine. Pentru care, 14 ani, e totuşi, cam devreme. Dacă te simţi însă pregătită să citeşti cărţi mai grele, cu mai multe referiri la sex sau cu impact emoţional şi psihologic mai puternic, spune-mi. Şi ţi le spun şi pe alea. Ar fi păcat însă. Poate nu le-a înţelege pe deplin.
- Acțiune/Suspans:
Oliver Twist
Aventurile lui Tom Sawyer
Toporișca
Viața ca o pradă
- Dragoste:
Dan, de Alexandru Vlahuță
Liceeni în alerta; Extemporal la dirigenți; Liceeni ROck'n'Roll, de George Șovu
Romanul adolescentului miop
Jurnalul secret al Laurei Palmer
Elevul Dima dintr-a șaptea
- Polițiste/Crimă/Ficțiune:
10 Negri Mititei; O moarte anunțată, de Agatha Christie
Sherlock Holmes, de Sir A. Conan Doyle
Interviu cu un vampir
Fantoma de la Operă
Trandafirul
Extrem de tare și incredibil de aproape
Fluturi, de Irina Binder
Daca vrei o carte buna, iti recomand "Mizerabilii" de Victor Hugo, e cartea mea favorita deoarece am simtit ca pun si eu sentiment in povestea asta...e fenomenala, sper sa nu te descurajeze numarul de pagini.
Deasemenea ai putea citi "Maini Inzestrate" de Ben Carson - cartea asta are rolul sa te motiveze/inspire.
Daca ti-ar place sa incerci un roman psihologic, atunci iti recomand "Crima si pedeapsa" de Dostoievski, insa fii foarte atent cand citesti...necesita multa concentrare(poate exagerez nitel) si la finalul ei cine stie... poate inveti un mod de a te juca cu gandurile oamenilor
Bonne lecture, mon amie!
Eram sigura ca daca voi scrie gresit unele cuvinte voi primi mult mai multe raspunsuri
Ene_Mihai_1995 întreabă: