anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei am nevoie de cateva raspunsuri.ce carte s amai citesc? Sunt clasa a6a.cele mai recente carti sunt Singur pe lume si Colt Alb...sugestii?

Răspuns Câştigător
| Euletitia a răspuns:

Buna! felicitari pentru preferintele de lectura. Atat "Singur pe lume", cat si "Colt-Alb" sunt doua carti bune si interesante. Daca ti-a placut aceasta din urma, deduc ca iti place sa citesti carti cu animale, asa ca iti recomand si "Fram, ursul polar" al lui Cezar Petrescu si "Lassie se intoarce acasa", de Eric Knight(a fost cartea mea preferata in copilarie si preadolescenta...am recitit-o de vreo 7 ori cu aceeasi placere). Daca iti plac cartile de aventuri sau putin mai fantasy, recomand operele lui Jules verne(In special "Doi ani de vacanta"), "Micul Print"-Antoine de saint Exupury, "Robinson Crusoe"-Daniel Defoe, "Robin Hood"-Henry Gilbert sau "calatoriile lui Gulliver''-Johnathan Swift. Daca vrei sa optezi pentru cdarti asa mai realiste, si pline de invataminte, emanand putin cu"Singur pe lume"(pe care ai citit-o) ideale ar fi "batranul si marea"-Ernest hemingway si "David Copperfield"-Charles Dickens. In cazul in care vreicarti despre farmecul adolescentei(in Romania interbelica) iti recomand "CIresarii"- Constantin Chirita, "Cismigiu & comp.", "Buna dimineata, baieti!"-Grigore Bajenaru sau "La Medeleni"-Ionel Teodoreanu. Lectura placuta orice ai alege@

7 răspunsuri:
| mimiwewem a răspuns:

Citește cărți de Ion Luca Caragiale.

| mary4048 a răspuns:

Pentru varsta ta potrivite ar fi romanele lui Jules Verne si Alexandre Dumas

| andy332546 a răspuns:

Ciresarii
Generala,cei mai naspa anidin viata mea
Jurnalul unui pusi
Insemnarile unei pustoaice
Elevul Dima dintr-a saptea
Zece negri mititei
Tom Soyer
Domnul Cascador
Sper ca te-am ajutat! big grinbig grinbig grin puppy dog eyes puppy dog eyes

| AnotherMe a răspuns:

Cismigiu & Comp. de Grigore Bajenaru
Buna dimineata baieti de grigore bajenaru
Agatha christi-10 negri mititei
M.Sadoveanu-Baltagul
David Copperfield
Corigent la limba romana
J.Verne-copii capitanului grand
I.L.Caragiale-La hanul lui Manjoala
Emily the strange book
si altele. Funda?

| Stefan988 a răspuns:

Pai eu zic sa mai citeti Amintiri din copilarie ca sunt foarte frumoase si amuzante in acelasi timp... sau Harap alb sau Luceafarul

| nutella123 a răspuns:

Eu iti recomand Harry Potter de J.K.Rowling; Ingerul noptii, crescendo si tacere toate de Becca Fitzpatrick; Jurnalul unui pusti de Jeff Kinney

| Cristty00 a răspuns:

Citeste Maitreyi de Mircea Eliade o sa iti foloseasca la teza clasa a 9-a happy