Pe aripile vantului de Margaret Mitchel
am visat-o si noaptea imi dadeam parintii afara din camera ca sa ma lase sa citesc. Are multe descrieri despre razboi(un razboi real), dar trecand asta cu vederea cartea e pur si simplu extraordinara. Si daca n-ar fi acele descrieri ai simti ca lipseste ceva. Asteapta sa intri in subiect(primele 50-70 de pagini) si pregateste-te pentru o actiune foarte ampla, trairi interioare, dragoste, ura, razboi, bogatie, saracie, viata si moarte. Tot ce poti sa ceri.
Are doua volume si e destul de groasa, dar depinde in functie de editura. Pe internet(biblioteca online) are de altfel doar 600 si ceva de pagini. Oricum merita totul. Sper ca n-ai vazut inainte filmul, altfel nu mai are acelasi haz.
Cartea asta despre care as putea insira cuvinte non stop m-a facut sa plang si nu m-a lasat sa dorm o noapte dupa ce am terminat-o, atat de adanc am trait prin personajele ei. Si felul in care se termina...
Da, merita citita!
Asta iti recomand eu, sa ai spor indiferent ce vei alege!
Romane de dragoste:
Emily Bronte-"La rascruce de vanturi
Margaret Mitchell-"Pe aripile vantului"
Jane Austen-"ratiune si simtire',"mandrie si prejudecata", "Mansfield Park", "Emma', "Manastirea Northanger", "Persuasiune"
Alexandre Dumas-tatal-"Laleaua neagra"
Alexandre Dumas-fiul-"Dama cu camelii"
Ionel Teodoreanu-"Lorelei"
Garabet Ibraileanu-"Adela"
Lev Tolstoi-"Anna Karenina"
Charlotte Bronte-"Jane Eyre"
Daphne du Maurier-"Rebecca", "Golful francezului"
Mircea Eliade-"Maitrey', "Nunta in cer", "Noaptea de sanziene"
Stendhal-"Rosu si negru"
Victor Hugo-"Notre Dame de Paris"
Cella Serghi-"Panza de paianejen"
Camil Petrescu-"Patul lui Procust","Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi"
Romane de aventuri:
Alexandre Dumas-tatal-"Cei trei muschetari", "Dupa douazeci de ani", "Vicontele de Bargelone", "Contele de Monte-Cristo'', "Ascanio'', "Conjuratii"
Karl May-"Winnetou", "Testamentul incasului", "Comoara din lacul de argint"
James Fenimoore Cooper-''Ultimul mohican"
James Clavell-"Shogun''
Stendhal-"Manastirea din Parma"
Sper ca te vor ajuta sugestiile mele! O seara faina!
*Mana dreapta a diavolului-Dennis McShade
*Razbunatorul-Edgar Wallce
*Misterul narcisei galbene-Edgar Wallace
*Katia demonul albastru-principesa Martha Bibescu
Primele 3 fac parte din genul:crima, politiste, mister, dragoste iar a 4-a trateaza dragostea dintre tarul Alexandru(al Rusiei) si o fata pe nume Katia...
Pânza de păianjen-Cella Serghi, Crimă și pedeapsă-Feodor Dostoievski, Metamorfoza-Kafka(e o nuvela insa mi-a placut foarte mult), Misterul crimei fara cadavru-Agatha Christie.
Depinde cati ani ai dar o carte care am citit-o recent si m-a impresionat este "Cel care ma asteapta" de Parinoush Saniee.
Dimineti de lavanda- Jude Deveraux e interesanta si povestea in sine te atrage sa citesti mai departe. Merita sa o incerci.
Contele de Monte-Cristo de Alexandre Dumas
Laleaua neagra de Alexandre Dumas
Moara cu noroc de Ioan Slavici
Mara de Ioan Slavici
Adela de Garabet Ibraileanu
Moromatii de Marin Preda
O noapte furtunoasa de I.L. Caragiale
Titanic vals de Tudor Musatescu
flower236 întreabă: