Buna! Citeste "manastirea din Parma", de Stendhal. E o carte scrisa de un clasic al literaturii franceze, cu un stil ireprosabil, impletind romanul de actiune si aventuri cu cel de dragoste si cu cel de fictiune istorica, prezentand intrigile incurcate ale nobilimii de la curtea princepeului de Parma, in care Fabricio del Dongo incerac sa devina urmasul la scaun a arhiepiscopului, ajunge in inchisoare si cunoaste o mare iubire ce ii va schimba viata: Clelia Conti. Din pacate, finalul e tragic pentru ambii indragostiti, dar autorul pune mult prea putin accentul pe nenorocirile de la sfarsit, el preferand sa descrie dorinta arzatoare dintre Fabricio si Clelia de a fi impreuna si a se iubi in ciuda convientiilor civile si socilae(ea a de venit sotia marchizului, el e un preot catolic debutant, deci trebuie sa-si pastreze castitatea), gasind chiar calea de a inclaca juramantul facut de ea Maicii domnului de a nu-si mai vedea vreodata barbatul iubit. e o carte frumoasa, cu multa actiune, care nu te va lasa nicio clipa sa te plictisesti sau sa-ti doresti sa intrerupi lectura ei. Am citit-o mrecent si inca am ranmas sub impactul acestei capodopere a literaturii franceze, chiar daca dupa dansa am mai citit cateva carti, insa niciuna de acest nivel. Sper sa o alegi si tu. Lectura placuta iti doresc!
Mie mi-a placut Pe aripile vantului de Margaret Michel, este o carte despre o fata pe nume Scarlet care este indragostita de un baiat pe nume Ashley, acesta se casatoreste cu o alta fata, desi Scarlet ii marturiseste ca-l iubeste.Atunci ea se marita cu altcineva pentru a se razbuna. Dupa ce moare acesta in razboiul cu yankeii, ea se muta in Atlanta impreuna cu fiul ei la rudele acestuia. Izbucneste razboiul si la Atlanta, iar Ashley pleaca la lupta, sotia acestuia naste si Scarlet fuge impreuna cu aceasta, ajutata de Reth.Intoarsa acasa la Tara, afla ca si acolo au fost yankeii, mama si cele 2 surori ale acesteia s-au inbolnavit de tifoida.Se casatoreste apoi cu Fernald pentru a iesi din problema cu banii, da nastere unei fete.Dup-aia se casatoreste cu Reth tot pentru bani, da nastere unei fetite pe nume Boney si moare la fel cum murise si tatal lui Scarlet, a cazut de pe cal incercand sa sara un obstacol.Relatia dintre cei 2 se raceste, Reth afla de sarutul cu Ashley si cei 2 sunt impreuna doar pentru a pastra aparentele.Scarlet in ultimul timp are un vis cu ea fugind in noapte. Dupa ce Mary, sotia lui Ashley moare, Scarlet fuge pe strazi si realizeaza ca este la fel ca in vis.Deasemenea isi da seama ca locul in care vroia ea sa ajunga mereu era acasa, la Reth si constietizeaza ca este persoana pe care o iubeste si ca Ashley a fost doar un moft.Atunci alearga pe scari, ii marturiseste lui Reth ca-l iubeste si ca pot s-o i-a de la inceput.Insa Reth ii spune ca s-a saturat sa astepte, sa-si dea seama de asta si ca relatia lor s-a terminat.Romanul se termina cand Scarlet ajunge din nou la Tara hotarata sa-l recapete pe Reth.
Buna! Iti atrag atentia caai comis mai multe greseli rezumand actiunea romanului. "Pe aripile vantului" este si preferatul meu, asa ca stiu bine despre ce vorbesc si iti aduc corecturile necesare in ideea ca data viitoare cand vei scrie/vorbi despre aceasta capodopera a literaturii si cinematografiei sa ai mai multa grija la exprimare. In primul rand, pe al doilea sot al lui Scarlett il chema Frank Kenedy, nu "fernald", cum ai scris tu, in al doilea rand, pe sotia lui Ashley o chema Melanie, alintata Melly, si nicidecum "Mary", cum apaare in prezentarea ta, iar cel de-al treilea barbat din viata lui Scarlett este Rhett, Rhett Butlet, nu "Reth". Mare atentie si la finalul romanului, pentru ca Scarlett nu se intoarce la Tara, ci planuieste sa se intoarca la Tara, in speranta ca acolo se va putea reculege si gandi in liniste la planul de recucerire a lui Rhett, mosia cu pamantul roscat fiind eternul ei spatiu de refugiu si regasire a propriei identitati, ultima replica a eroinei fiind celebra "Tomorrow is another day''("Si maine e o zi"). De asemenea, numele protagonistei este Scarlett, cu doi de ''tt'', nu "Scarlet". Atentie, ok?
Twilight nu 100%, Warcraft mi-a placut mult sincer. Povestea si legenda e prea belea.
Si mie mi-a placut Warcraft.
Mie mi-a placut seria "Goosebumps" niste carti mici si infioratoare,"Saga lui Darren Shan" cu vampiri... sau ceva cu aventura "Copiii lampii fermecate" sau "Ucenicul Vraciului" sau ceva legat de zei "Avatar" (de Tui T. Sutherland) dar depinde ce iti place tie, mie imi plac cartile legate de fantastic, si cele de groaza. Dar asta e fiecare cu gustul lui.
"Pe aripile vantului",dar a fost de acum descrisa."Calaretul fara cap".E super.E despre un mustanger care se indragosteste de o fiica de plantator, si ea de el.Lor nu li se da voie sa se intalnesca, si verisorul acelei fate ii prinde noapte, si il trezeste pe fratele ei.El moare. Fata ceea il aparta pe acuzat(mustangerul), si nu spune ca se intalneau.Pana la urma Zeb Stamtp il gaseste pe corpul fratelui ei(calaretul fara cap) sidovedeste ca verisorul fetei e ucigasul. Fata se casatoreste cu mustangerul si au impreuna 10 copii. Sfarsit!
Golful francezului scris de Daphne du Maurier. Este o carte despre Dona St. Columb, o femeie din inalta societate a Londrei. Ea ia decizia de a se retrage impreuna cu copii ei la Nevron, satula de superficialitatea vietii la oras. Acolo descopera corbia unui pirat si devine "baiatul de serviciu" pentru a merge in aventuri alaturi de piratii francezi. Intre ea si Jean-Benoit Aubery, conducatorul piratilor, se naste o poveste de dragoste.
O sa-ti placa foarte mult cartea cand o vei citi.
Buna! Eu "Golful francezului'' nu am citit inca, dar se afla pe lista mea de lecturi din viitorul apropiat, insa iti re comnd dintre operele lui Daphne du Maurier, "Rebecca"(am citit-o prima data in engleza si apoi in romana) si pot spune ca e superba. A fost o lectura usoara si captivata cu un subiect inedit si pasionant, care chiar merita sa o citesti, mai ales daca iti place stilul lui Daphne du Maurier, din moment ce una dintre operlee ie este preferata ta(mie mi se pare ca Daphne scrie superb, mai ales daca o citesti direct in engleza). Lectura placuta!
MaryD întreabă:
Ionutza2012 întreabă: