| qEmmie a întrebat:

c: uhm. imi puteti spune niste carti bune de genul. nu stiu exact cum sa le etichetez. cele care ilustreaza perioada romantica in epoca victoriana? Eu le numesc 'de societate.' Sper ca am reusit sa va lamuresc. ^^" Iata ce am citit pana acum: Ratiune si simtire, Emma, Necunoscuta de la Wildfell Hall, Jane Eyre, Mandrie si prejudecata, Vapaia. si cam atat, cred. Dau funda! si multumesc anticipat. :3

Răspuns Câştigător
| michelia a răspuns:

Tot de la surorile Bronte ( Emily), mai ai La rascruce de vinturi ( superba!)
Mai pun pe lista:
Wilkie Collins - Femeia in alb
William Thackeray - Bilciul desertaciunilor
George Eliot - Middlemarch
Thomas Hardy - Tess D'Uberville
- Departe de lumea dezlantuita
- Primarul din Casterbridge
- Jude nestiutul

| qEmmie explică (pentru michelia):

Multumesc : D. sunt chiar foarte multe. Imi poti spune ceva si despre Pierre si Jean? Am gasit- o zilele trecute si am fost tentata sa o cumpar. doar ca mi s-a parut prea micuta si am renuntat. ^^" Ma interesa continutul.

| michelia a răspuns (pentru qEmmie):

E una din cartile renumite ale lui Maupassant; mi-a placut mai mult totusi Bel Ami.
Daca nu e scumpa, merita. Ai grija de unde cumperi cartile. Acelasi titlu poate fi la 3-4 edituri cu preturi care sa difere foarte mult - cele mai scumpe sint la RAO, fara motiv.
Intra intii pe net si da o cautare la titluri si pret si te orientezi, mai ales ca deseori sint oferte avantajoase.
Dupa ce te saturi de romanele englezesti din epoca victoriana, treci si pe la scriitorii francezi din sec. xix : Hugo, Dumas, Stendhal, Flaubert, Prosper Merimee, Zola, Balzac.
Lectura placuta vara asta!: )

| qEmmie explică (pentru michelia):

Nu era scumpa... 8 lei, din cate imi amintesc. Si editura Lira. thinking Am gasit- o in Auchan, si acum chiar ma oftic ca nu am cumparat- o. Era ultimul exemplar. Multumesc mult pentru sugestii! :*

5 răspunsuri:
| Alexstrasza a răspuns:

Buna.

Am ceva pentru tine : Prima Iubire - Ivan Sergheievici Turgheniev

Nu este exact in epoca victoriana dar descrie foarte frumos detaliile "rusesti". O sa intelegeti la ce ma refer. Nu am terminat de citit dar sunt chiar foarte placut surprinsa de ea.

Spune-mi, te rog, care e parerea ta, sper sa-ti placa happy Lectura placuta!

| qEmmie explică (pentru Alexstrasza):

Multumesc mult! De obicei cartile autorilor rusi mi se par foarte. seci. xD Nu imi starnesc deloc curiozitatea. Insa aceasta mi se pare chiar interesanta. Am s- o caut si dupa iti voi spune. ^^