De M Sebastian poti citi si Accidentul, De doua mii de ani, Cum am devenit huligan sau teatru iar de Drumes mai gasesti si Scrisoare de dragoste
cauta si de Eliade romane sau poza fantastica, Eminescu -proza, Preda -nuvele (Intalnirea din pamanturi), Camil Petrescu teatru sau romane
De M Sebastian poti citi si Accidentul, De doua mii de ani, Cum am devenit huligan sau teatru iar de Drumes mai gasesti si Scrisoare de dragoste, Cazul Magheru
cauta si de Eliade romane sau poza fantastica, Eminescu -proza, Preda -nuvele (Intalnirea din pamanturi), Camil Petrescu teatru sau romane
Buna! "Elevul dima dintr-a saptea" e intr-adevar o carte superba, am citit-o si recitit-o de vreo 5 ori, pur si simplu m-a fascinat. "Invitatie la vals" nu am citit inca, dar intentionez sa cditesc, o am pe lista de lecturi "must have" alaturi de celalalt roman al lui Mihail Drumes, "scrisoare de dragoste". Iti recomand, din experienta mea de cititor pasionat, urmatoarele romane de dragoste din literatura romana, ca din exemplele care le-ai scris tu asta deduc ca te-ar interesa:
"Lorelei"- Ionel Teodoreanu (cel mai frumos roman de dragoste al literaturii romane, in opinia mea)
"la medeleni"- Ionel Teodoreanu ( nu e un roman exclusiv de dragoste, are si alte teme precum familia, copilaria, adolescenta, dar e un roman superb si contureaza si doua povesti frumoase de iubire; a lui danut cu Monica si a Olgutei cu Vinea)
"Panza de apianjen"- cella serghi(un alt roman din literatura romana pe care l-am recitit de multe ori si care mi-a ramas in suflet)
"Ultima noapte de dragoste, intaua noapte de azboi"- Camil peterscu(in opinia mea, cel mai profund si complex roman al literaturii romane, un roamn de dragoste si un roman de razboi, asa cum sugereaza cele doua parti ale titlului, dar in primul rand un roman psihologic, care prezinta cu lux de amanunte framantarile, sentimentele si incertitudinile protagonstului)
"Enmigma otiliei"- george Calinescu (un alt roman complex si profund al literaturii romane, Otilia fiind o eroina superba si "delicioasa', prin firea ei enigmatica, prin modul in care se raporteza la cei doi barbati Felix si Pascalopol, prin liberattea gesturilor ei, prin rafinamentul gusturilor, prin talentul artistic etc)
"Adela"- Garabet Ibraileanu(un roamn de dragoste si un roman psihologic, care prezinta relatia apsionanta dintre un barbat de 40 de ani si o fata de 20 de ani, inceputa printr-o prietenie starnsa si ludica de cand Adela avea cativa anisori, iar Emil Codrescu era un tanar medic de douazeci si ceva de ani...sigur iti va placea)
"Maitreyi"- Mircea eliae(un pasionant roman erotic si exotic, o introducere in lumea mkisterioasa a Calcuttei si o poveste de iubire interzisa)
Lectura placuta orice ai alege! Daca te intereseaza si alte sugestii delectura, eventual literatura universala, lasa un mesaj si incerc sa te ajut!
Caaaaaaarti!
Eu o sa-ti spun din ce am citit, deci poti sa ai incredere. "Romanul adolescentului miop"(Eliade), "Adam si Eva" (Rebreanu), "Alexandra si infernul"(Laurentiu Fulga), "Scrisoare de dragoste" (Drumes). Apoi mai sunt astea de Cartarescu, gen "Rem", "Travesti"... Mie, una, imi place mult de el. Sper sa le citesti, sunt minunate toate. Huggies! >
"Un om sfârşit" - Giovanni Papini
"Suflete moarte" - Gogol
"Un veac de singuratate" - Gabriel Garcia Marquez
"Mana stanga a intunericului" - Ursula le Guin.
"Litera stacojie" - Nathaniel Hawthorne
"Pescăruşul Jonathan Livingston" - Richard Bach
"Hotul de carti" de Markus Zusak
"Singur pe lume" - Hector Malot
"De veghe în lanul de secara" -J. D. Salinger
"Dincolo de nisipuri" - Fănuş Neagu
"Steaua Sudului" - Jules Verne
"Doamna Bovary" - Gustave Flaubert
"Cianură pentru un surâs" - Rodica Ojog-Braşoveanu"
"Noaptea diavolului" - Agatha Christie
"Îngerul nopţii", "Crescendo", "Tăcere" - Becca Fitzpatrick
"Mai las-o moale cu fantomele" - Megan Crewe
"Portretul lui Dorian Gray" - Oscar Wilde
"Nu plange sub clar de luna" - Heather Davis
"Se numea Sarah" - Tatiana De Rosnay
"Promisiunea Ingerului" de Frederic Lenoir si Violette Cabesos
"Damnare" de Lauren Kate
"A doua luna plina" de Kelley Armstrong
"Bal mascat" de Melissa de la Cruz
"Sânge albastru" de Melissa de la Cruz
"Blestemul din Swoon" de Nina Malikn
"Roşu de Rubin" de Kerstin Gier
"Altfel de Ingeri" de Lili St. Crow
"Eve" de Anna Carey
"Promisiunea Ingerului" de Frederic Lenoir si Violette Cabesos
"Mumia" de Anne Rice
Fundita?
Jurnalul unei pustoaice, Aproape casatorita, Necunoscuta de la Wilfell Hall, Nu-i asa ca este geloasa?
anonim_4396 întreabă: