Buna! Iti recomand Grigore Alexandrescu - Fabule, I.L Caragiale - Momente si schite, Petre Dulfu - Povestile lui Pacala, Barbu Delavrancea - Nuvele, Calistrat Hogas - Pe drumuri de munte, Ionel Teodoreanu-In casa bunicilor, Ulita copilariei.
Dar daca vrei si autori straini uite :
Mark Twain-Print si cersetor, Fratii Grimm-Hansel si Gretel, L.Frank Baum-Vrăjitorul din Oz, Henri Gilbert-Robin Hood, J. London-Colţ-Alb, Jules Verne-
Căpitan la 15 ani, Jules Verne- Doi ani de vacanta. Sper ca te-am ajutat Funda? :*
Colţ Alb -Jack London
Gala Galaction-Popasuri
Aventurile lui Tom Sawyer
Fraţii Grimm
Legendele olimpului-Alexandru Mitru
Cărţile lui Jules Verne sunt foarte potrivite pentru vârsta ta, îţi vor dezvolta foarte mult imaginaţia şi sunt sigură că nu te vei plictisi
Nu cunosc carti foarte scurte, dar si eu trec in clasa a VI-a si am cateva recomandari :
-Matilda ( aproximativ 300 de pagini, dar cu multe multe poze si foarte captivanta povestea ei.Eu am terminat-o intr-o saptamana maxim)
-Cele trei fete ale lunii ( chiar acum m-am apucat sa o citesc si trebuie sa o termin pana la inceperea scolii.Pare o carte buna si usor de citit avand in vedere ca are 230 de pagini si unele nu sunt completate, sunt albe.)
-Piciul ( e destul de lunga dupa ce citesti nu o mai poti lasa din mana )
-Insemnarile unei pustoaice [ 1, 2, 3, 4, .]; Jurnalul unui pusti [ 1, 2, 3, 4, 5,6,7] ( dar nu sunt potrivite pentru scoala )
- Burlatino ( e destul de usoara, eu am citit-o in clasa a II-a si mi-a placut foarte mult )
Lectura placuta :*!