Nu ai scris în grabă, că doar nu ai scris-o direct la TPU.
Așa te pricepi tu să scrii.
Adică, mai exact, nu te pricepi.
Scuza cu graba e puerilă. Toți cei corectați pentru aceste lucruri, pentru greșeli, invocă graba.
Te obligă cineva să te grăbești?
Cînd scrii un text pe TPU ești invi tat să revezi tot ce ai scris, eventual să corectezi, și apoi să publici textul.
Cît privește creația ta e mai mult decît naivă, cu multe construcții greșite(„dar mă-doiesc căci va reușii"- te-am citat; sînt curios dacă aici voi fi corectat de roboțel; corect este „că va reuși").
Pui virgulă între două regente, aflate în raport de coordonare, plus conjuncția și(„pleacă, și rămân plecați"). După plecați trebuia virgulă; după „construiește " trebuia pusă o virgulă, sau mai exact punct.
Prozodia și accentele sînt deficitare.
Pe distanța a patru strofe folosești diferite tipuri de rimă.
Strofa 1 = încrucișată.
Strofa 2 = pare a fi împerecheată ( dar mai degrabă nu e).
Strofa 3 = împerecheată.
Strofa 4 = împerecheată(!?!- un amal gam)
Vezi pe google „tipuri de rimă".
În penultimul vers ne oferi un truism demn de o antologie.
Iar în ultimul vers ne dovedești, ne gru pe alb, că nu e vorba de grabă ci de necunoașterea limbii române.
Să-l reluăm și să-l analizăm!
„Și ploaia-ntr-un final, încet se risipește".
În acest text o virgulă nu trebuia pusă dacă nu ai pus două.
În acest vers cuvîntul „ploaia " este subiectul propoziției.
Gramatica limbii române spune clar că „subiectul nu se desparte prin virgulă de predicatul său".
„Se risipește" este predicatul.
Adverbul „încet„ a fost pus înaintea verbului ( predicatului) din necesita tea versificării. Corect.
Dar acea virgulă este „crimă, otravă".
Un text normal, ar fi sunat în românește așa: Și ploaia se risipește încet, într-un final.
Deci, dacă ai intercalat acel „într-un final" între subiect și predicat, ca o construcție incidentă ce este, trebuia pus între virgule( plural, deci două).
Adică, ar fi fost corect „Și ploaia,-ntr-un final, încet se risipește...
Cam asta e!
Cam masonica poezia. Mai corecteaza greselile de gramatica.
E draguta poezia :3
Am scris poezia in graba Scuze pentru greseli.