Pai,si eu am tot 13 ani si am citit foarte multe carti la viata mea, altele mai bune pentru varsta mea, altele mai putin ''potrivite'' . oricum, iti recomand urmatoarele:[sunt deosebit de frumoase, dar depinde si de gusturi]:
-Elevul Dima dintr-a saptea-Mihail Drumes[ este cartea mea nr 1 din toate timpurile. am recomandat-o foarte multor persoane si niciuna nu a spus ca nu i-a placut, merita citita!]
-Scrisoare de dragoste si Invitatie la vals-tot de Mihail Drumes.[alte 2 romane geniale ale lui Drumes]
-2000 De leghe sub mari-Jules Verne[o recomand tuturor celor care sunt pasionati de geografie, orientare in spatiu...adica fiecare carte a lui Jules Verne este speciala, povesteste foarte multe chestii dintr-o tara sau un continent anume...e unul dintre scriitori mei preferati si romanele lui sunt GENIALE]
-Zece negri mititei-Agatha Christie[pentru mine, a fost cel mai bun roman politist EVER.se citeste usor, are un suspans aparte si te atrage intr-un fel...asta daca iti plac genul acesta de carti.]
-Cu cartile pe masa - Agatha Christie
-Trai de vrajitor- Diana Jones.[o carte superba, in genul lui harry potter, dar cu o nota diferita si aparte. ]
-Cartea Minciunilor
-Crima si pedeapsa-Fiodor Dostoievski.[poate ti se va parea un pic grea, dar daca nu citesti in graba, vei intelege fiecare pasaj.este super]
-Legiunea blestematilor-Sven Hassel[ autorul povesteste experientele lui din razboi, din inchisoare, este foarte placuta.chiar daca are unele pasaje referitoare la nazism..etc devine foarte placuta si putin amuzanta pe parcurs.eu zic ca merita citita.]
am citit mai multe romane, dar sincer nu prea imi vin in minte acum. sper ca te-am ajutat! :*
A da, era sa uit : ''de veghe in lanul de secara''. este un roman care de obicei se studiaza la liceu, dar la 13 ani poti intelege foarte usor cartea.este un roman mai pentru adolescenti, cuprinde si cateva cuvinte mai noi, mai deocheate sa zic asa dar este foarte frumoasa.ti-o recomand!
Asta e pentru clasa a 2 a
Pai atunci am citit ultima oara.
Bună,
Ce gen de carti iti plac?
Eu am citit destul de multe carti si am tot 13 ani
Mi-ar placea sa mai vorbim.
Imi dai un Pm cu cartile tale preferate?
Numai bine!
Buna! Am citit in vacanta aceasta:
"Mandrie si prejudecata"- Jane Austen
"Ratiune si simtire"- Jane Austen
"Emma "- Jane Austen
"Valul pictat"/"Fumul amagirilor"- W.S. Maugham
"Armance"- Stendhal
"Jude nestiutul"- Thomas Hardy
"Doi ochi albastri"- Thomas Hardy
"Idila pe un turn"- Thomas Hardy
"Jennie Gerhardt"- Th. Dreiser
"Femeia in alb"- Wilkie Collins
Pai poti citi cartea "cinci saptamini in balon" are peste 300 de pagini e interesant