Nu stiu sa existe carti despre crearea jocurilor pe calculator, sau nu cred ca vei gasi cititori de asa ceva pe aici. Autori care iti deschid mintea sunt: Dostoievski, Kafka, John Steinbeck, Albert Camus, Jane Austen etc. Am zis doar autorii pentru ca iti recomand toate operele lor. Sunt autori grei, ideile lor sunt profunde. Dintre cei romani iti recomand romanul Ion de Rebreanu si pe Caragiale daca iti place teatrul.
Intr-adevar, "Ion" chiar iti deschide mintea. Iti da varii motive sa nu citesti literatura romaneasca.
Carti care sa-ti "deschide mintea" sunt mult prea multe pentru a fi enumerate. Daca ne-ai un gen, autor sau macar exemple de carti care se incadreaza poate ai primi raspunsuri utile.
Totusi, ti-as recomanda un manual de gramatica pentru incepatori, in primul rand.
Pt a creea jocuri iti trebuie experienta in it (programare) si e mult de munca. Daca vrei sa ti dezvolti propriul joc si sa prinda pe piata, vei avea nevoie de o echipa intreaga ca sa faci un joc calumea.V a trebuie sa studiezi si sa practici programarea minim 1 an s au m ai mult pentru a ajunge in stagiul de a creea un joc (depinde si de cum inveti)l a inceput e greu deoarece nu ve i intelege nimic, ti se v a parea foarte complicat si ve i spune ca nu e de tine. Aici depinde de:vointa, motivatie, daca vrei cu adevarat sa o faci, daca iti place sa creezi lucruri
Nu stiu daca e ceea ce vrei dar eu iti recomand Portretul Lui Dorian Gray de Oscar Wilde. Cu siguranta te va face sa vezi altfel viata )