| Gabe16 a întrebat:

Îmi puteţi da nişte idei pentru o carte de tip S.F., aventură, şi orice alt gen în afară de tip dragoste, horror şi mister?
O scurtă introducere mi-ar prinde foarte bine! happy

P.S: Vă rog să vă gândiţi bine înainte să îmi daţi răspunsul ca să nu mă acuzaţi mai apoi că plagiez. Şi vă mai rog ca, dacă îmi daţi răspunsul, să nu începeţi şi voi o carte asemănătoare

Răspuns Câştigător
| oprescudorin11 a răspuns:

Plagiatul se refera la copierea ad litteram a unui document, fie el carte.
Daca vrei sa faci o carte, sa o scrii, poti sa combini SF -ul cu aventura, horror si mister.
Fie esti intr-o calatorie spatiala unde poti imagina o gramada de intamplari succesive, fie o calatorie in timp, fie un roman politist unde actiunea se schimba in mai multe planuri spatiale, temporale.
Doar citeste cateva, desi e mai bine sa creezi singur, altfel sa nu cazi in capcana altor idei si sa-ti dispara din originalitate. Dar trebuie sa posezi o logica impecabila, o cultura tehnica si mai multe.
Mie mi-a placut introducerea in romanul 'Procesul"" de Kafka!
Simplu, la subiect.Ca stil, cam pe asta l-as aborda.Prinde la public. Apoi, incet -incet, complic actiunea.Adica o combin in planurile afectiv, SF, complici planurile in asa fel ca sa capteze atentia.Chiar poti sa scrii o carte fix, cu intrebarea ta, raspunsul meu si al altora, apoi sa inventezi ''pricini care apar si sa deviezi de la acest inceput.

2 răspunsuri:
| DannyBlackz a răspuns:

Salut. Aici o serie de carti SF la foarte mare cautare in perioada asta http://bit.ly/1ImPTrT :) sper sa iti gasesti una pe plac