Buuună!
În primul rând, vreau să te felicit pentru curajul pe care îl ai dacă chiar dorești să faci acest pas, este foarte important pentru evoluția noastră să ne dorim, iar apoi să avem ambiție să realizăm ce ne am propus.
Eu îți propun să o iei încet, să ți scrii gândurile și ideile pe o agendă, să lucrezi la ele și să le dezvolți cu timpul, când poate și tu te vei dezvolta pe acest plan. Nu e ușor să scrii o carte, mai ales că publicând îți asumi un risc care oscilează între două situații, ori prinde cartea și vei avea succes, ori nu prinde și poate vei fii dezamăgită crezând că n a fost destul de bună.
Ar trebui să ai mereu încredere în tine, să crezi în visul tău și să nu te oprești niciodată din a face ceea ce ți place doar pentru că alții nu sunt de acord cu ceea ce faci. Muult succes pe mai departe și nu uita, muncește ca să poți vedea rezultate vizibile în viitor!
Mulțumesc mult de sfat. Am început sa îmi scriu, de mult timp gândurile în notițe pe telefon, însă unele nu mi se par atât de bune. Ceva îmi spune, ca trebuie sa scriu aceasta carte. Pentru ca e și cu experiente reale din viata mea, doar ca am schimbat datele de desfășurare a acțiunii dar sunt și întâmplări care nu s au întâmplat. Voi încerca pe cât posibil, sa ma gândesc cat mai mult posibil la noi idei, însă nu prea am. Iar când am inspirație am prea multe idei pentru cartea asta. Dar oricum, pana acum am reușit sa îmi scriu numele a 80 de capitole, din care o sa le extrag pe cele cu acțiunile care as vrea sa fie în carte. Le am scris cu numele pentru ca atunci nu uit... Nu voi renunța la dorința asta orice ar fi. Îmi doresc sa o scriu. Mulțumesc încă o data.
Nu e ușor sa scrii o carte, e destul de greu, însă dacă îți dorești cu adevărat și ai idei merita sa încerci măcar sa o scrii...
Eu ti-as sugera sa mai stepti cativa ani, ca de nu ai habar nici macar cum sa incepi o scrie, nu ai nici o sansa sa o scrii.
De ce să aștepte? Poate învăța de acum.
Să începi prin a scrie o întâmplare. Nu începe cu un roman. Începe cu o nuvelă.
Primul sfat: citeste cel putin 10 carti din domeniul in care vrei sa-ti scrii cartea!
Intre timp, noteaza-ti ideile, pe ciorne, sa nu le uiti.
La urma, scrie-ti cartea, ordonata pe capitole, dupa idei separate.
Ceea ce este foarte important: sa-ti re-citesti ATENT intreaga carte "terminata", cel putin de 5-6 ori, la intervale cat mai mari (cel putin cate o luna).
Mai întâi citești o bibliotecă întreagă după care te poți gândi la scrierea unei cărți!
Sa citesti 100 de carti inainte sa iti treaca prin gand treaba asta.
Asta ca sa ai vocabularul si imaginatia destul de dezvoltate sa poti sa scrii ceva bun.
Oricine poate sa scrie un text, dar putini reusesc sa scrie ceva care sa inspire.
Ca sa ai despre ce sa scrii trebuie sa traiesti viata si sa cunosti ce se petrece in jurul tau.
Da! Daca ai fi cititor, de ce te-ai opri sa citesti cartea ta, inca neinceputa sa zicem? Ce ai, deosebit de spus in ea sau ai ceva deosebit de scris acolo? Daca simti ca te-ai face cu adevarat clar auzita peste murmurul mediocritatii cotidiene, atunci da-i drumul, daca nu, mai bine citeste o carte ce are ceva de spus.
Citește cărți, e important pentru un scriitor să și citească. Îți dezvolți vocabularul și nu numai. Notează-ți ideile pe un jurnal sau o agendă și le poți modifica după dacă ai o altă idee mai bună.
Scrie tot ce simti, orice iti trece prin cap, daca sunt prea multe idei trece-le undeva anume, o ciornă, formulează cat de cat poetic, gaseste un motiv si fa-o sa fie interesanta pentru a nu deveni plictisitoare, asaz-o cat de cat frumos in pagina si restul va curge de la sine, adauga titluri subliniate, poate si o paginare, una alta.
sunt multe sfaturi de dat, dar niciunul mai bun decat ce simti tu pentru modul in care o s-o faci, succes.
RoxanaCaplan întreabă:
CyberDune28 întreabă: