| fluture2404 a întrebat:

Imi puteti da niste titluri de carti clasice americane (in engleza) scrise de autori celebri americani!? Daca stiti sa fie cu personaje principale feminine.

3 răspunsuri:
| Euletitia a răspuns:

Buna! Raspunsul de mai jos include si cartile surorilor Bronte, si ceel ale lui Shakespearea sau Jane Austen, dar atentie, astia sunt scriitori brtanici, nicidecum americani. Deci, daca pe tine te intereseaza literatura americana, scrisa in limba engleza, iti recmand:
"Pe aripile vantului"-Margaret Mitchell(O carte superba, pe care nu o vei mai putea lasa din mana si care are ca protagonista o femeie puternica si dezinhibata, o luptatoare si o pasionala, pe...Scarlet O'Harra)
"Scarlett"-Alexandra Ripley(e continuarea romanului "Pe aripile vantului", dar nu e nici pe dpearte reusita ca acesta, mie nu mi-a placut si nici nu am reusit sa o termin, insa e un exemplu potrivit de roman din literatura americana cu personaj principal feminin)
"Insula pierduta"-mragaret Mitchell (o nuvela superba despre dragoste si onoare, cu actiunea desfasurata pe o insula din sudul Pacificiului, abvand ca personaj principal o femeie furmoasa, demna, cu destin de misionara, hotarartat sa-si apere cinstea si integritatea chiar cu pr4etul vietii...o carte superba, descoperita bai in 1996, dupa ce decenii intregi s-a crezut ca singura opera a lui Margaret Mitchell a fost celebrul roman "pe aripile vantului")
"Coliba unchiului Tom"- Harriet Beecher-Stowe(e o carte, dupa cum iti poti da seama si din ttlu, cu un personaj principal masculin, insa e unica prin tematica si stil, prezentand viata sclavilor din Ameica de Sud, dar si puterea credintei si a unui suflet curat)
Lectura placuta orice ai alege si multa bafta!

| Euletitia a răspuns (pentru Euletitia):

Ma refer la raspunsul utilizatorului bellaisabella, care nu a inteles intrebarea ta si ti-a raspuns gresit, deci te rog sa fii atenta si sa nu-l iei in considerare).

| bellabellsbellsbella a răspuns:

Sigur,clasicele americane sunt:
Emily Bronte-La rascruce de vanturi
Charlotte Bronte-Jane Eyre
William Shakespeare-Romeo si Julieta
Jane Austen-Mandrie si Prejudecata
Aste-a in programa de liceu de pe acolo. sper ca te-am ajutat si iti recomand mai multe de Shakespeare, sunt superbe...bye bye