„Suferințele tânărului Werther"(de Goethe): Tânărul Werther se îndrăgostește de o femeie logodită. Povestea nu e dramatică doar în carte, ci și în viața reală unde a avut repercusiuni asupra tinerilor
„Eugenie Grandet"(de Balzac)-sunt prezente descrieri ample aici(știu că unele persoane nu le prea agreează). Eugenie încearcă să se elibereze de sub tutela tatălui parvenit, extrem de zgârcit și cu mintea obtuză, nu se îndrăgostește de bărbatul „sortit" de familie, ci de altul, relație în care tatăl se împotrivește și începe drama.
„Dama cu camelii"(de Alexandre Dumas) e de departe preferata mea din tot ce am citit până acum. În principiu, e vorba despre o prostituată care încearcă să-și depășească condiția, se îndrăgostește, iar relația dintre „dama cu camelii"(Marguerite) și Armand e plină de situații neprevăzute. Marguerite se îmbolnăvește de tuberculoză, iar frânturi din comportamentul ei pe care inițial nu ți le poți explica, e posibil să te facă să plângi când le afli „substratul". E sublimă.
„Invitație la vals" sau „Scrisoare de dragoste"-Mihail Drumeș. Să nu le citești consecutiv pe acestea, pentru că pot deveni previzibile. Dacă ar fi să le descriu în două cuvinte, ambele romane ar fi descrise de „dragoste" și „dramă".
Eu iti recomand cu cea mai mare caldura: Razboi si Pace de Lev Tolstoi ( aceasta carte evindetiind cel mai bine ceea ce nu putem exprima in cuvinte, fiind un adevarat tablou al vietii, pictat cat se poate de ''natural''), Crima si pedeapsa de Feodor Dostoievski ( o carte despre natura firii umane, limitele ei, si descoperirea iubirii si fericirii prin sacrificiul de sine, o carte ce reliefeaza viata, emotiile si trairile omenesti asa cum sunt ele, cat se poate de natural).
O seara buna sa ai!
anonim_4396 întreabă:
Voicu_Maria_1974 întreabă: