| Elizeee a întrebat:

Imi puteti spune si mie carti de adolescenti bune?

Răspuns Câştigător
| blueangel99 a răspuns:

Jane Eyre - Charlotte Bronte
La rascruce de vanturi - Emily Bronte
Pe aripile vantului - Margaret Mitchell (carti de dragoste)

Fictiune:
Harry Potter
Cronicile din Narnia
Douazeci de mii de leghe sub mari
Calatorie spre centrul Pamantului (au si astea scrise de J.Vernne un pic de fictiune. Le puteai gasi si in raspunul de mai sus).
Twillight
Eragon (e cam slabuta din punctul meu de vedere, dar gusturile difera)
Lectura placuta!

14 răspunsuri:
| blueangel99 a răspuns:

Singur pe lume
Calatorie spre centrul Pamantului
Elevul Dima dintr-a saptea
Harry Potter
Dupa douazeci de ani
Robinson Crusoe
Calatoriile lui Gulliver
Neamul Soimarestilor
Fratii Jderi
Jane Eyre
Cronicile din Narnia
Contele de Monte Cristo
Fratii Karamazov( e scrisa de Dostoievski)

Bafta!

| Elizeee explică (pentru blueangel99):

Multumesc! Ai puitea sa-mi spui si niste carti de fictiune si dragoste? Funda!

| Huruse a răspuns:

Ce intelegi tu prin,, carti de adolescenti''? Carti pe care le poate citi un adolescent sau carti cu adolescenti? Ma rog, daca esti la varsta adolescentei eu iti sugerez sa citesti tot ce-ti cade-n mana, de la Fratii Grimm la Dostoievski. Tolstoi, Dickens. E varsta la care poti citi usor, ochii tai sunt,, tiner" asa ca profita. Ar fi mult mai usor sa urmezi programa scolara, te va ajuta. Eu iti sugerez cateva carti : Romanul adolescentului miop - Mircea Eliade, Cel mai iubit dintre pamanteni - Marin Preda, Razboi si pace - Tolstoi, Moarte pe Nil - Agatha Christie, Fratii Karamazov - Dostoievski ....Nu stiu ce varsta ai, unele carti sunt mai grele, dar cum am mai zi citeste cat de mult poti. Acum iti formezi,, gustul" pentru literatura. Trebuie sa le incerci pe toate ca sa stii ce-ti place mai mult. O, si cand zic,, citeste ce iti pica in mana " nu ma refer la carti scrise de autori precum Sandra Brown sau carti erotice, nu literatura universala. Uite un sfat, daca vrei sa citesti ca sa-ti umpli timpul, citeste carti specifice clasei in care te afli ( a 9a, a10, a11a,12a deoarece daca citesti carti pe care le vei studia mai tarziu, va trebui sa le recitesti ...Cred ca m-am cam pierdut pe drum, ca nu asta era intrebarea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De când adolescenţii trebuie să se limiteze la "cărţi pentru adolescenţi"? Grupul ăsta suspect de cuvinte se referă cumva la chestii siropoase cu vampiri?

| Elizeee explică (pentru anonim_4396):

Nu!

| TotulDespreTalesRunner a răspuns:

Jocurile foamei.

| Elizeee explică (pentru TotulDespreTalesRunner):

Le-am citit deja!

| Madrill a răspuns:

Colectia de carti Casa Noptii de P.C. Cast si Kristin Cast

| Nadinutsa a răspuns:

Buna! iti recomand:
Peter Dickinson-Fauritorul de fringhii
Louis Sachar-Secretul din Lacul verde
Victor Dumbraveanu- Paunita sau pasarea din noi
Victor Dumbraveanu-Primavara fara noi

| Elizeee explică (pentru Madrill):

Despre ce sunt?

| Bitzy a răspuns:

Bună! Voi încerca să-ți dau o listă (căci nu pot avea doar o carte preferată) și niște argumente sau păreri.Personal,nu-mi plac descrierile, vreau ca autor să povestească mult fără prea multe detalii dar uneori, oricât de multe s-ar afla într-o carte pentru mine contează enorm sfârșitul.
1. Diabolicele - Boileau Narcejac --> A fost o carte după părerea mea perfectă. Acțiunea predomină și finalul este unul plin de suspans.
2. Dulce ghinion-Kevin Alan Mike --> Autorul a îmbinat foarte bine acțiunile.E o carte ușoară.Se prezintă viața unei fete pesimiste ce a suferit un accident.
3. Bărbatul din tablou-Susan Hill --> Această carte m-a surprins enorm.Nu e deloc plictisitoare.Mai mereu rămâi captivat de acțiuni.Suspansul domnește.
4.Pentru dezvoltarea personala, dacă ai chiar și 10 ani sau poate chiar 18, 30! Depinde de fire, dacă ești jucăușă și vrei activități, îți recomand cărțile scris de Jennie Kim.
Dacă dorești niște clasici și ești romanitică : Enigma Otiliei-George Călinescu, Lorelei-Ionel Teodoreanu, Maitreyi-Mircea Eliade, Donna Alba-Gib Mihăilescu.
Și volumele : Cronicile lumii pământene de Licia Troisi *3 volume* ți le recomand dacă vrei să trăiești o perioadă cu totul specială dar emoționantă, plină de suspans.
Sper să-ți placă. Există milioane de cărți ce probabil ar fi pe placul tău, trebuie doar să ai timp și voință.
Și mai găsești și aici sfaturi : http://cioburi-de-vise.blogspot.ro/

| Elizeee explică (pentru Bitzy):

Multumesc!

| Resurrection a răspuns:

Cronicile lumii pamantene
Cronicile dupa Ellimist
O zi din sapte
Fascinatie
Obsesie
Jurnalele vampirilor
Vampiratii
Colectionarul