| AcelEmi a întrebat:

Intr-o luna si o saptamana am BACUL la romana, cunosc cat de cat numai 30% din opere(povestire) cum sa invat in acest timp pentru SUB 3 eficient si rapid? eu tintesc un 7... A dori niste sfaturi prietenesti. evident dau FUNDA!

Răspuns Câştigător
| Imstrong a răspuns:

Buna! In primul rand mult succes la bac! Sfatul meu e sa inveţi in fiecare zi cate putin, azi citesti opera x, maine opera y dar mai repeti putin si opera x ca sa fii sigur ca o stii bine. Daca inveti in fiecare zi cate 1-2 ore cu o zi inainte de bac nu se vor strange multe, si tu stii deja majoritatea operelor. Iar in ultima zi le repeti pe toate si o sa vezi ca o sa fie bine.
A, si am auzit ca daca bei apa in timp ce inveti ajuta. Am incercat si eu si prind usor. happy
Bafta!

2 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Ai comentarii date de la scoala? Fa-ti scheme pe baza comentariilor si invata schematic.

| Takishima a răspuns:

Citeste operele si fa rezumatul cu ce aiinteles ca sa ti minte. Apoi vezi si explicatia online sa vezi daca ai inteles bine. Daca ti-ar place sa citesti ai tine minte. Trebuie sa stii definitia fiecarui gen liric si epic sa poti defini orice opera citita in funcie de aceasta. Poti face desrierea unui personal in functie de ce iti amintesti din opera perspectiva daca nu ai timp sa aprofundezi tematica respectiva. La interpretarea poeziilor ar fi usor daca ai invata metode de versificatie, elemente de prozodie. Cu o poezie in fata ai sti sa descri epitete, metafore, rima, etc. Ar fi ft usor. Te-ar ajuta la interpretare subintelesul aluziv al unora, simbolul lor, semnificatia ascunsa. De exemplu luna e un semn feminin care invaluie in secret, mareste frumusetea, iar soarele este simbol masculin, pune lumina pe lucruri, dezvalui, floarea arefrumusete efemera pentru ca se usuca, bradul e dainuitor, e mereu verde, semet, atinge varfuri inalte; pietrele sunt reci si au un aspect sumbru si impun respect cu cat sunt mai mari de acea sunt folosie pentru a tine in memorie sacrul in diverse forme :mormantul, sit-ul, piramida, etc.; De la semnificatul fiecarui cuvant in parte poti interpreta o poezie.