| Jhonny312 a întrebat:

Intrebarea aceasta a mai fost pusa de probabil inca doua ori
de catre mine si nu vreau sa va mint,am sa -o pun de cate ori este
nevoie,incep:Cu ceva timp in urma m-am apucat sa scriu o carte,dar sunt nelamurit daca aceasta "opera a mea" sa-i spunem asa,ar avea lipici la public, inca nu-mi dau seama de acest aspect, probabil din cauza ca este scrisa de mine, iar din aceast motiv sunt mai sever cu scrisul meu.As dori daca se poate sa-mi spune-ti daca din punct de vedere calitativ este buna(si daca ar trebui sa continui sau nu)cartea este una de aventura,este o idee cat se poate de originala,sper sa va placa si sa va da-ti cu parereat.P.S NU luati in considerare greselile gramaticale,ma intereseaza doar constructia in sine,mai jos este un fragment:

In timp ce ma plimbam pe holul ce duce la dormitoare,nu am putut sa trec cu vederea usa usor crapata a dormitoarelor personalului navei care,pesemne, discutau
ceva,poate treburi marinaresti,dar urechile mele nu reauseau sa-nteleg foarte bine ce spuneau,pentru ca vorbeau pe un ton slab si agitat,incep sa ma aproprii de usa crapata pe care-o scartaia vantul,in dreapta si-n stanga,si din care iesea o lumina,usor verzuie,incep sa aud cateva voci care pareau
fi vocile secundului si a marinarilor,poate chiar si a bucatarului,nu eream foarte sigur
,dar erea miezul nopti,iar mai toti de pe vas ereau in lumea viselor acum,mai putin eu si ei,ceea ce ma facea sa devin mai suspicios si ma apropii tot mai mult de usa,iar cu cat ma apropiam mai tare cu atat imi batea inima mai tare,iar eu sunt destul desigur ca nu
vorbeau de pace-n lume,cel putin nu la doisprezece noaptea,oare ce aveau de gand,vreun
complot,oare? sau ei ereau doar niste oameni obisnuiti care purtau o discutie obisnuita,iar eu eream cel prea bagacios si incercam sa-mi bag botul unde nu-mi fierbe oala,poate,ajung in
dreptul usii, privesc speriat prin crapatura,nu stiam ce se petrece,dar nu ma-nselasem, tot echipajul erea prezent, cu exceptia capitanului.Ce puneau la cale pungasi?

Răspuns Câştigător
| Dintrebare a răspuns:

Daca asta iti place sa faci, atunci continua sa scrii. Dar nu iti face asteptari prea mari. Publicarea unei carti e o chestie complicata, chiar si pentru autorii experimentati care au scris carti bunicele. Sfatul meu este sa incerci prima data sa citesti cartile altora, in felul asta vei intelege mai bine cum trebuie sa structurezi personajele, actiune, etc. Ai spus sa nu luam in seamana gramatica. Cum suna: un scriitor care nu scrie corect. Suna cel putin absurd. Fragmentele pe care le-ai postat aici nu sunt stupide, dar nu sunt nici bune. E prea banal, iar exprimarea nu e buna. Nu trebuie sa folosesti cuvinte pompoase, dar cred ca trebuie sa lucrezi la felul in care exprimi ideile (tocmai de asta iti sugersam sa citesti mai multe carti). Trebuie sa gasesti ceva care sa fie interesant. O idee interesanta, cuvinte si formulari interesante.

4 răspunsuri:
| ALittleDeath a răspuns:

Mai bine nu. Lasa scrisul cartilor pe seama altora, ca nu e de tine laughing

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ne zici sa nu luam in seama greselile gramaticale?! Tocmai astea sunt importante si stau si ma intreb ce experienta de viata ai ca sa scrii o carte? Fragmentul redat nu este semnificativ dar prea multele greseli gramaticale ma fac sa cred ca nici cartea nu este deosebita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu va avea. Tot fragmentul e anost și deja pot să îți spun tot ce se va întâmpla în "opera" ta, fără să fie nevoie s-o citesc mai departe.
Dacă chiar vrei să ai o șansă pe site-uri gen Wattpad, ar trebui să te uiți peste ortografia limbii române.

| corolav a răspuns:

Nu înțeleg de ce ne pui în gardă să nu ținem cont de greșelile de ortografie.
Este primordial în scrierea unui material, de orice fel ar fi el.
Eu zic să te oprești.
Ai milă de noi cititorii.
Felul tău de a scrie în limba română este... groaznic. Unde ai învățat să scrii?