| Simbol1 a întrebat:

La opera lui Marin Preda, Ora de istorie' :Ce este genul memorialistic?

5 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Amice, e vorba de scrieri în care autorii scriu din amintiri ale vieţii lor sau ale altora. Sau jurnale cu întîmplări de viaţă.
În literatura română au realizat astfel de scrieri:
Iacob Negruzzi - "Amintiri de la Junimea"; Ion Ghica -"Amintiri din pribegia după 1848"; Vasile Alecsandri - "Călătorie în Africa"; Dinicu Golescu - " O însemnare a călătoriei mele"; Costache Negruzzi - "Păcatele tinereţelor"; Ioan Slavici - "Închisorile mele";"Amintiri"; Ion Creangă -"Amintiri din copilărie"; Nicolae Gane - " Zile trăite", "Păcate mărturisite"; Ioan Al. Brătescu - Voineşti - " Din pragul apusului"; Nicolae Iorga - "Memorii", " Oameni care au fost ", " O viaţă de om"; Ionel Teodoreanu - "Masa umbrelor"; Calistrat Hogaş - " Pe drumuri de munte"; Octavian Goga - "Însemnările unui trecător"; Eugen Barbu - "Jurnal"; Ion Agîrbiceanu - "Amintirile...", "Licean odinioaraă","În pragul vieţii"; Grigore Băjenaru - "Cişmigiu et Compania";" Bună dimineaţa, băieţi!".
Şi încă mulţi alţii.-.

| Simbol1 explică (pentru corolav):

Si ce pot sa scriu daca am subiectu asta de mai sus?

| corolav a răspuns:

Nu te supăra. Eu ţi-am spus ce este genul memorialistic şi ţi-am dat o listă întreagă de autori români care au au scris literatură memorialistică.
Nu înţeleg ce legătură are Ora de istorie cu Marin Preda şi cu genul memorialistic.
Încearcă să reformulezi cererea ta. Fii mai explicit!

| user5493 a răspuns:

Gen de scriere care cuprinde memorii.

| AbaraiRenji a răspuns:

Gen de scriere literară care cuprinde memorii; (cu sens colectiv) totalitatea lucrărilor care conțin memorii. Care aparține memorialisticii sau care se referă la memorial, de memorial.