| Bøøgey a întrebat:

Maine ma duc sa-mi cumpar o carte si-s cam indecis. Invierea de Tolstoi sau Stapanul Inelelor de Tolkien? Is aceleasi preturi si nu le iau pe ambele, ca nu pot sa citesc doua carti in paralel. Voi ce ziceti?

5 răspunsuri:
| Medema a răspuns:

Tolstoi clar!

mira
| mira a răspuns:

INVIEREA face parte din cultura generala a unui individ.

| Madeline33 a răspuns:

Citeste Tolstoi, prietene.
Lectura placuta!

Apache
| Apache a răspuns:

Stapanul Inelelor are si o serie de filme....care sunt cel putin la fel de bunae ca si cartile.
Adica fantastice.

Asa ca citeste Invierea, si uita-te la filmele Lord of the Rings.

| Teardrop a răspuns:

Tolstoi e clasic.

Tolkien e clasic şi încă ceva.

Fantassy-ul lui Tolkien, fiindc scris în era interbelică, are gravitatea, puterea şi seriozitatea scriitorilor de clasice.

O grămadă de oameni au stereotipul cu Tolkien? Basme!, da' nici unu' din ei n-o încercat să citească două pagini din Silmarillion, să vadă cum stă treaba cu geniul ăsta.

Dacă vrei să îţi iei seria Stăpânul Inelelor, n-o să mai termini: Hobbitul, Silmarillion, Copii lui Hurin, The history of middle earth (12 volume, netradusă), The Adventures of Tom Bombadill (netradusă).

Chiar nu-ţi pot da un sfat, pentru că Tolkien e scriitorul meu preferat, şi înte el şi orice, l-aş alege pe el.

N-am citit ÎNCĂ Tolstoi, da' pare unu din ăia "must-read" şi numele lui e înalt, precum a lui Dostoievky sau Orwell.