| T0T a întrebat:

O sa va pun sa comentati un fragment mai mare din opera "Frumoasa calatorie a ursilor Panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt"
In primul rand tin sa precizez ca nu e nici o tema dar fragmentul la prima vedere mi se pare interesant si vreau sa vad cum il comentati. De asemenea vreau un sfat daca se merita sa citesc opera, daca e frumoasa.

"EA: Visezi?
EL: Visez ca imi vorbesti.
EA: Ma auzi?
EL: Visez ca te aud.
EA: Ti-e frica?
EL: Da.
EA: Frica de ce?
EL: Frica de cel care ar putea sa ne trezeasca.
EA: In visul tau, eu sunt cu tine?
EL: Da.
EA: Poti sa ma atingi?
EL: N-am nevoie sa te ating pentru ca visam acelasi vis.
EA: Incearca sa-l povestesti.
EL: Inca e confuz. Mi se pare ca ne desprindem incet de noi insine.
EA: De corpurile noastre?
EL: Da, le abandonam usor, usor.
EA: Le mai visezi...corpurile noastre?
EL: Da. Au adormit inlantuite. Se simt foarte bine.
EA: Atunci asculta-ma cu atentie. Crezi ca vom mai avea nevoie de corpurile pe care le-am avut?
EL: Dupa toate aparentele, nu. "

Cel mai bun comentariu primeste funda.

Răspuns Câştigător
| sabin89 a răspuns:

N-am citit cartea, dar as putea sa comentez un pic acest fragment. Mai intai as spune ca e provocator si m-ar tenta sa citesc cartea. Sunt teme filosofice, care iti cer sa reflectezi asupra existentei in general. Nu demult a pus cineva o intrebare pe S&F "Este realitatea o iluzie"; poate ai remarcat-o. Ne gandim: daca visele sunt uneori atat de frumoase, iar realitatea de zi cu zi dura si plina de dezamagiri, nu s-ar putea sa schimbam cumva, sa traim in lumea aceea frumoasa a viselor? Dar acest gand cu care ne confruntam se dovedeste a fi si el numai un...vis.
P.s. In loc de "o sa va pun sa comentati", cred ca ar merge mai bine: "o sa va rog sa comentati".

1 răspuns:
| TheSniperSinon a răspuns:

Merita sa citesti opera, este o opera a spatiului epico-dramatic foarte reusita. Cel putin asta este parerea mea.