| Aberdeen a întrebat:

Pe ce se bazeaza cartea "Ion"?
Se va cere presupun la liceu, si nu strica s-o iau inainte.

Răspuns Câştigător
| NMLs a răspuns:

Da,se va cere mai tarziu, la liceu.

Faci bine vrand sa o citesti de pe acum, o sa vezi ce bine o sa-ti priasca.

Pai cartea "Ion" subliniaza glosul iubirii, de mentalitatea că familiile nu se întemeiază pe sentimente, ci pe interese economice.
Poate fi chiar trista spre final.

Iti doresc lectura placuta!winking

| Aberdeen explică (pentru NMLs):

Iti multumesc!
Am mai citit intr-adevar carti de acest gen, ce s-au dovedit in final prin limnajul artistic adevarate opere de arta.

6 răspunsuri:
| gelu1970 a răspuns:

Carte ION de Rbreanu se bazeaza in a o CITI.

| Aberdeen explică (pentru gelu1970):

N-a fost nici macar nevoie sa fiu subtila in ceea ce am zis, si totusi.
VREAU SA CITESC CARTEA "ION" SI AM INTREBAT SCURT PE CE SE BAZEAZA.Rezumate stiu sa fac si singura, multumesc, si crede-ma am o viuziune a lumii literare destul de bine pusa la punct.

| drogh a răspuns:

Daca vrei sa stii despre ce este vorba, ori citesti rezumatul, ori te uiti la film.

| Aberdeen explică (pentru drogh):

Mda,multumesc.N-am cerut nici spoilere nici rezumate, stiind totodata ca nu este lectura ceruta la scoala.
Luni, cand biblioteca va fi deschisa voi da o fuga dupa ore.
Desi nu cred, vad ca m-am facut gresit inteleasa.

| drogh a răspuns (pentru Aberdeen):

E vorba despre Ion, un baiat sarac care traieste muncind la niste pamanturi dar nefacand ravagii si iubind o fata frumoasa dar tot de aceeasi stare financiara cu el pe nume Florica iar la un momentdat doreste sa puna mana pe niste bogatie, cea a lui Vasile Baciu, renunta la dragostea care o purta si astfel o cucereste pe fiica lui Ana care era curtata de George, predestinatul acceptat de tatal lui pentru ca era instarit. Insa, Vasile nu-i convenea deloc prezenta lui Ion. Astfel, lacom, o lasa gravida cerandu-si drepturile. Dar Vasile Baciu credea ca, copilul din pantecele Anei apartine lui George insa dupa ce-i explica cum sta treaba, fata este data afara din casa si se afla la mijlocul unor orgolii barbatesti (Ion si Vasile Baciu). E batuta de amandoi. Dupa nastere, ea se omoara si Ion se alege cu pamanturile de care dispune pentru putina vreme fiindca Petrisor(asa se chema fiul Anei si al lui Ion) se imbolnaveste si moare. Apoi acesta realizeaza faptul ca lacomia de bogatie l-a facut sa uite de cea care i-a fost mereu in inima si de care i-a pasat, nicidecum nu e vorba de Ana pentru ca el o considera urata si a fost doar o aventura usoara si o cale de a ajunge fericit. Este vorba de Florica. Asa ca, a inceput sa-i dea tarcoale stiind ca ea e casatorita cu George. La un momentdat, sotul afla ceea ce se intampla si il omoara pe Ion lovindu-l de 3 ori cu sapa. Cam asta e rezumatul pe scurt. happy Facut de mine.

Întrebări similare