| WithoutName123456789 a întrebat:

Recomandati-mi niste carti scurte care pot sa i le povestesc profesoarei de romana.Sunt in clasa a 9-a.

Răspuns Câştigător
| corolav a răspuns:

„Forsythe Saga" de Galsworthy.
„Sfîrșit de mileniu " de Radu Tudoran
„Vicontele de Bragelone" de Alexandre Dumas
„Mizerabilii " de Victor Hugo.
„Regii blestemați " de Maurice Druon.
Lectură plăcută!

2 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Dragă prietene,
în virtutea faptului că tu ai solicitat „niște cărți scurte" eu am fost puțin contrariat de această inapetență a voastră, a școlarilor din ziua de azi pentru citit și, dacă e să faceți oarece concesii cititului de carte, e să o faceți pentru cărți cît se poate mai scurte.
De multe ori cînd vă interesați de vreo carte, pentru voi o întrebare aproape implicită este aceea asupra numărului de pagini al cărții: dar are multe pagini?
Cu alte cuvinte, reiese clar din acest demers că pentru voi cititul unei cărți este o corvoadă.
Și atunci, eu am vrut să fiu puțin ironic și răutăcios în acest sens și ți-am recomandat CINCI titluri de cărți care au de la trei volume, unele, la cîte patru, cinci sau șase, altele, ajungînd să însumeze ceva între 1000 și 3.000 de pagini.
Adunînd numărul de pagini din cele cinci titluri asta înseamnă ceva peste 5.000 de pagini.
O enormitate, în concepția ta de școlar în clasa a 9-a.
Nu știu dacă tu ai înțeles ironia mea(s-ar părea că nu) și mi-ai acordat funda.
Dacă ai fi știut adevărul foarte probabil că m-ai fi înjurat, nicicum să mă și premiezi. ( Nu-i exclus să o faci de acum înainte).
Și de aceea, în mod public anunț că refuz să primesc această fundă, venită de la tine, și rog administratorii( dacă se poate) să mi-o radieze.
Acest capitol al TPU se numește „Educație și Cultură generală" dar mă îndoiesc că este vreunul dintre voi, școlarii de azi, care să accepte și educația din vorbele noastre.
Pentru voi este suficient ca acel cineva care vă răspunde să o facă de o asemenea manieră încît să satisfacă necesitatea voastră de moment...și atît!
Nu știți să ascultați de ceea ce vă învață profesorii voștri ( nu de puține ori reclamați incompetența acestora) aceștia nereușind să facă un normal act de predare și instruire.
De cele mai multe ori, la o a sa oră, profesorul, în loc să-și susțină materialul didactic ( deci lecția respectivă), este nevoit să facă poliție în clasă.
Vouă nu vă este a învăța carte și de aceea îmi pun mereu o logică întrebare: De ce mai veniți la școală?
Numai pentru a socializa cu alți colegi de vîrsta voastră?
Ce rău o să vă pară peste vreo 15 - 20 de ani!
Aș mai avea de spus cel puțin încă vreo 20.000 de cuvinte dar cred că degeaba mi-aș toci degetele pe tastatură.
Să ai sănătate!

| Ilincadeea a răspuns:

Popa Tanda, Ferma Animalelor, Alexandru Lapusneanul. Sper ca te-am ajutat! happy