| balaurulpalavragiu a întrebat:

Referitor la Bac 2013:
Ce credeti ca ar trebui sa scriem la subiectul - II - care suna cam asa:
,, Scrie un text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte (15 – 30 de rânduri) despre rolul studiilor critice în formularea unui punct de vedere propriu asupra textului literar.,,?

Mutumesc anticipat tuturor celor care dau un raspuns serios!

4 răspunsuri:
| MaslinutaAmara a răspuns:

Incepi frumusel cu o fraza introductiva de genul : Autorul X afirma ca,, bla bla bla" si apoi enumeri doua idei pe care tu le desprinzi din acel citat fara sa le dezvolti, doar le numesti. De exemplu: Alberc Camus afirma ca,, Nu vei fi niciodata fericit daca incerci sa aflii in ce consta fericirea. Nu vei trai niciodata cu adevarat, daca vei continua sa cauti rostul vietii." de unde se desprinde conceptul eternei incercari a omuli sa scape de propria conditie precara si dezamagitoarea aspiratie a sufletului catre fericirea pe care niciodata nu o intrezareste alergand in tot urma durerii.

Suna ciudat, dar chiar trebuie sa bati campiilaughing

Apoi iei cele doua idei/concepte si le dezvolti folosind introduceri de genul: "in primul rand"- "in al doilea rand" "pe de o parte"- "pe de alta parte"

La sfarsit adaugi concluzia unde evidentiezi ca e clar opinia ta: "In opinia mea" Din punctul meu de vedere concluzia este"

In argumentarea celor doua idei enumerate in primul paragraf incearca sa folosesti si referiri la diferite opere studiate la clasa si sa dai diverse citate ale altor autori care se potrivesc in context. De pilda la ce ti-am spus mai sus se poate face referire la romanul "Ion" al lui Rebreanu si incercarea personajului principal sa fie fericit prin dobandirea pamantului. Sau, te poti gandi la "Moara cu noroc" a lui Slavici unde batrana spunea:"Omul sa fie multumit cu saracia sa, caci daca e vorba, nu bogatia, ci linistea colibei tale te face fericit; Simteam eu ca nu are sa iasa bine; dar asa le-a fost dat.

Sper ca nu te-am ametit happy Sincer eu asa am invatat de la profesoara mea si m-am descurcat foarte bine la bac. Succes sa ai! happy

| balaurulpalavragiu explică (pentru MaslinutaAmara):

Multumesc frumos. Doar caaa nu ati observat ca aici nu mai este vorba de acel citat happy si ca nu prea mai ai de ce sa te legi si sa dezolti pe baza aceluia. S'a schimbat putin structura... Decii tot nu sunt lamurita, dar multumesc oricum.

| monyk93 a răspuns:

In primul rand trebuie sa ai anumiti conectori. Acestia sunt: "in opinia mea, in primul rand, in al doilea rand, in al treilea rand, asadar, in concluzize"
Trebuie sa iti exprimi punctul de vedere despre critica in general si sa dai macar 2 exemple.