Eu citesc "Nunta Domnitei Ruxandra"!
uite cateva! cred ca sunt cele mai tari!
Tată bogat, tată sărac, de Robert T. Kiyosaki
Charlie și fabrica de ciocolată – Roald Dahl
Black Beauty-Anna Sawel
dar. Citeste Twilight de Anne Rice, este de-a dreptul fantastic (ignorand filmul, care sincer, mi se pare o transpunere josnica si f. f. lame a romanului), vechiul Harry Potter...Mai poti citi Cismigiu&Comp (imi scapa autorul), este o carte fff frumoasa, merita s-o citesti cand esti inca adolescent, apoi isi pierde farmecul. Scrisoarea de dragoste si Invitatie la vals de Mihail Drumes, carti magnifice, pline de sentimentalism ca si Ultima noapte de dragoste, prima noapte de razboi de Camil Petrescu. David Copperfield de Charles Dickens, este foarte frumos si acesta. mai sunt cateva carti care mie una mi-au placut la nebunie, le citeam pe nerasuflate in adolescenta.Maidanul cu dragoste de GM Zamfirescu, Panza de paianjen de Cella Serghi (un roman pe care il recomand cam dupa 15-16 ani, trebuie sa ai o oarecare doza de discernamant sa intelegi tot ce se petrece acolo.) si Romanul adolescentului miop de Mircea Eliade. App, mi-am amintit autorul romanului Cismigiu&Comp-Grigore Bajenaru. big grin
Chiar iti recomand aceste carti, sunt de-a dreptul fantastice si potrivite adolescentilor, iti dezvolta capacitatea de a intelege si iti deschide anumite orizonturi, eu am capatat o oarecare experienta si o deslusire a unor lucruri care pana la momentul citirii acestor carti inca nu le intelegeam in totalitate.Plus ca sunt potrivite pentru o vasta cultura generala, descoperi cum se traia in alte timpuri, sesizezi diferente intre generatii. spor la citit! (Daca n-as fi sigura ca ai citit sau nu La Medeleni, ti l-as recomanda si pe acesta big grin)
Multumesc mult.Sincer sa-ti spun mai am de citit BEl-Ami de Guy de Maupassant (mi la recomandat un prieten) si Ion de L.Rebreanu sapoi ma apuc de cartile recomandate de tine.Inca odata multumesc si succese tie.
Apropo de ce intrebasem daca se poate de citit 300-400 de pagini pe zi.Am citit cite ceva despre unele personalitati pai Stalin(revolutioner bolsevic) cica citea pe zi 300-400 de pagini, astfel el isi socotea ziua implinita.Pe linga aceasta Balzac (romancier) a citit un roman de 200 de pagini timp de 30 de minute.Napoleon(cred ca stii cine este) citea cu viteza de 2000 de cuvinte pe minut.Acest fapt m-a frapat foarte tare, iar faptul ca in ziua de azi toata generatia e indiferenta de cultura sa ma uimeste si mai tare.Sincer sa fiu as vrea sa-mi imbogatesc cultura nespus de mult, sa memorizez lucruile usor, dar asta e o alta intrebare .
Eu pentru cultura generala mi-am propus sa le citesc pe astea
Tepes, O biografie a lui Vlad III Dracula - Alexandru Buican
Viktor E. Frankl - Omul in cautarea sensului vietii
Secretele creierului uman - Sandra Aamodt, Sam Wang
1001 de zile care au schimbat lumea
Oameni care au schimbat lumea - Rodney Castleden
Inventii care au schimbat lumea - Rodney Castleden
Descoperiri care au schimbat lumea - Rodney Castleden
Evenimente care au schimbat lumea - Rodney Castleden
Personalitati care au marcat cultura romanilor
Personalitati care au marcat istoria romanilor
http://www.elefant.ro/......65238.html
Nu stiu ce sa zic de cititul de 3-400 de pagini pe zi...nu mi se pare normal... poate daca citesti 24/24
Mie imi plac mult cartile de fictiune, mitologice, cele cu vampiri, fantome, alte lumi, paranormal si supranatural.Astea te tin cu sufletul la gura.Cel putin pe mine da.Cand nu stii cum va mai reusi personajul sa iasa din acea situatie...cand nu vrei sa te opresti din citit pana nu afli.Acele carti care te fac sa simti asta imi plac mie
de ce sa nu citeasca atata intr-o zi?
si eu citesc cate 100 pag pe zi
cartea e captivanta!
Cu siguranta nu e nimic rau in a citi 100 de pagini pe zi..eu am terminat o carte de 420 de pagini intr-un week-end
Eu momentan citesc "Nopatea" de Elie Wiess
Cartea descrie martiriul evreilor din lagarele naziste. Depunand marturie despre infernul trait la Auschwitz. Foarte interesant, daca te pasioneaza istoria sau daca doresti sa iti dezvolti cunostintele generale.
anonim_4396 întreabă: