| CMGeorge98 a întrebat:

Salut TPU! Am tot auzit de cateva carti precum' ABC-ul psihopatului de succes, Arta manipularii, Intelepciunea psihopatilor. As vrea sa le dau o sansa dar nici nu vreau sa le cumpar ca apoi sa nu ma ating de ele. Ce parere aveti desprea acestea? Care ar fi povestera lor, ca sa zic asa.

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| iriszmatos a răspuns:

Tampenii.

| Parakeets a răspuns:

Exact asta am pățit eu. happy Le am, le-am răsfoit apoi le-am lăsat ascunse pe un raft. laughing)
Sincer, nu sunt chiar ce mă așteptam eu. Prin ABC-ul psihopatului, scriitorul descrie mai mult psihopatia lu ta-su dib câte am apucat eu să citesc. Nu spun că am citit-o cap-coadă, deci poate per total are și teorie. Dar da, mie una, asta mi-ar fi plăcut să aud mai mult, teorie și chiar studii sau altceva. Dar pe unde am apucat eu să citesc în ea, scriitorul, ți-am zis, povestea despre înțelepciunea psihopatului și despre viața lu ta-su. Singura chestie chiar relevantă pe care am extras-o din cartea aia, cât am apucat să o citesc, ar fi faptul că scriitorul susținea că nu toți psihopații sunt automat și criminali ci că unii chiar sunt mari șefi sau oameni importanți și nu au comis o crimă în toată viața lor. Și prin asta sublinia faptul că psihopatia poate fi ca oricare altă latură a personalității umane, șlefuită și lucrată, în folosul nostru personal sau contra noastră. happy
Cam atât. Nu m-a prea prins, sincer. happy
Habar nu am în care am citit de fapt. Acum observ că am de fapt două cărți (ABC-ul psihopatului de succes și ABC-ul psihopatului 2) într-una din astea sigur e ce zic eu pe aici, din amintiri. happy

P. S. Recomand mai mult cartea "Înconjurat de psihopați" - de Thomas Erikson de la editura Litera. Eu am achiziționat-o de la Kaufland, dar mi s-a părut și mai apropiată de psihologie și mai interesantă. Din tot ce am apucat să citesc în asta, în asta este abordată psihopatia pentru fiecare temperament uman în parte. Și da, dă apoi și exemple precise cu personaje precise. Și fiecărui temperament i se atribuia o culoare. happy Mi s-a părut mult mai fascinantă asta.