Nu e un concept riguros; un jurnal de literatura e un caiet in care iti notezi ce citesti, cum ti se pare ceea ce citesti, comentarii, pasaje pe care ai vrea sa le retii sau care ti-au dat de gandit, cum merge lectura (mai usor la nu stiu ce parte, mai greu dincolo) si alte lucruri asemanatoare. E tot un jurnal, doar ca priveste ceea ce citesti.
Salut! Păi, n-am mai auzit de jurnal de lectură, adică cel puțin nu cu denumirea asta dar eu cred că înseamnă că într-un jurnal ar trebui să îți notezi întâmplări importante, părți ce te-au emoționat, figuri de stil ce ți-au plăcut, să faci un rezumat și să extragi diferite lucruri din operele respective. Spor!
E destul de util. Daca ajungi sa citesti multe carti, vei vedea ca desi stii ca ti-au placut unele anume, nu mai tii minte foarte mult despre. Un jurnal de lectura pastreaza esentialul, impresiile tale, pasajele importonate etc. Macar ca nu mai e nevoie sa recitesti cartea, si ai gasit deja o utilitate. Si, pe langa asta, e frumos sa iti amintesti primele lecturi. Cel putin daca ti-au placut.
Jurnalul de lectura sau "Caietul de lecturi" cuprinde rezumatele, ori caracterizari sau idei principale ale unei carti.
Mai tarziu cand ai sa dai peste caiet o sa vezi cat de util iti va fi
anonim_4396 întreabă: