| Șachiros a întrebat:

Salut,TPU! Din motiv ce de la profesoara mea nu am înțeles așa bine,vreau să vă întreb pe voi:câte eseuri am de învățat la română?
Învăț la un liceu teoretic,uman,științe sociale.
Pentru simularea din decembrie am de învăț despre simbolism(Bacovia),Modernism(Arghezi și Blaga) basmul (Harap Alb) și nuvela(Moara cu noroc).
Ar trebui să învăț doar 5, în care să scriu în minim 400 de cuvinte particularitățile unui text poetic aparținând lui Bacovia/Arghezi/Blaga/Creangă/Rebreanu?
10, adică să știu să prezint și caracterizarea de personaj pentru toate cele 5 opere?
15, adică să știu să prezint și relația dintre personaje?
Am înțeles că ar fi o diferență între real și uman.Nouă ne dă tema si viziunea despre lume, iar lor caracterizare de persoana.Sau invers????
Până acum profesoara mea ne-a dat să scriem la teste,pentru examen,doar particularități despre un text poetic,aparținând scriitorului X,Y,Z etc.
Și încă ceva:este posibil să îmi dea să scriu despre o anumită operă literară:gen "Ion" în loc de un text poetic studiat aparținând lui Liviu Rebreanu? Dacă nu am studiat la școală un text poetic,pentru că nu e în programă,pot scrie despre el? Prin "studiat" se referă la școală sau în plan individual?
Poate să dea un eseu,în care să nu ceară un anumit autor sau o anumită operă,și să se ceară să fie roman psihologic, de exemplu?

1 răspuns:
| DeProfundis99 a răspuns:

Eseurile nu se învață, se scriu. Cu toceala nu merge.