| SporeBox a întrebat:

Stiu ca unele persoane care vor sa scrie carti si sa traiasca din asta fac o facultate de litere sau cum ii zice. Imi puteti spune care sunt avantajele daca faci una? Adica de ce as vrea sa fac o facultate pentru carti? Inveti formule sau chestii de genul ca la matematica? Nu poti sa inveti pur si simplu citind alte carti si exersand pana esti multumit de rezultatul tau?

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Numai pentru a deveni scriitor, nu merită. Și dacă înafară de ceea ce studiezi acolo, nu faci un efort intelectual imens, nu are rost să începi. Azi se scrie mult, și se citește puțin. Să scrii, e ușor. Să scrii ca să fii și citit, e foarte greu.

Bula
| Bula a răspuns:

Marea majoritate a scriitorilor mondial-celebrii nu a facut nici o facultate.
Pentru a fi scriitor trebuie doar sa scrii carti.
Pentru a scrie carti bune, trebuie sa citesti mult, sa-ti asimilezi tehnica de scriere.
Pentru a fi scriitor apreciat, trebuie sa-ti re-citesti cartea de cat mai multe ori, "slefuind" si cele mai mici detalii.

| mihai69 a răspuns:

Ca să scrii ai nevoie de talent, nu de școală. Dar dacă îl ai, nu strică să faci și o școală - te ajută să înțelegi ce și cum să scrii ca să placă mai mult publicului.

| Wr3nch a răspuns:

Te asigur ca putini o fac doar pentru ca vor sa scrie carti. La Litere se merge de obicei pentru ca vrei sa aprofundezi o limba dincolo de ce ai facut in liceu sa sa inveti una noua. Se studiaza literatura, dar nu poti face doar literatura (cel putin nu la UBB). Dar in principiu daca esti interesat mai mult de literatura si cum se scrie poti afla foarte multe la specializarea de literatura comparata. Si da, poti invata singur dar se merge pe premisa ca inveti mai repede in mod organizat.

| siriusblack98 a răspuns:

Sunt mai multi oameni care scriu carti fara facultate decat oameni cu studii avansate. Daca as scrie carti si as trai din asta, as face facultatea de litere STRICT pentru mine.O voi considera un achievement personal, un mod de a-mi slefui inca putin aptitudinile.