| Shaggy1993 a întrebat:

Am aproape 27 ani si unul din regretele pe care le am in momentul de fata este acela de a nu fi citit aproape deloc pana la aceasta vârsta. Ultima perioada in care am lecturat a fost gimnaziul, nici măcar liceul.
Doresc sa încep sa citesc, mai bine mai târziu decât niciodată. Problema este ca nu știu cu ce sa încep. Ultima oară cand am citit, in gimnaziu dupa cum am zis deja, am citit romane de Jules Verne, Iliada, Odiseea si Eneida.
Va rog a-mi recomanda niște carti cu ajutorul cărora as putea începe (sau reîncepe) sa citesc la vârsta de 27 ani. Va multumesc!

Răspuns Câştigător
| zurick a răspuns:

Problema necitirii se datorează și faptului că nu știi ce să citești. Dacă îți recomandăm ceva nepotrivit pentru tine vei renunța crezând că nu e pentru tine cititul.
La ce gen de filme/ seriale te uiți? Ce subiecte te-ar interesa?
Vrei să fie contemporan sau nu? Acțiune, sf, mister, aventură, realism magic etc?
Poți să te uiți la descrieri pe z library, elefant, cărturești, libris.
Pe primul poți descărca totul gratis.
Dacă-mi spui cam ce ai vrea, în caz de citesc cărți de acel tip, îți pot recomanda ceva

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu ai o biblioteca personala in casa?
Mergi acolo si rasfoieste ce-ti pica in mana si alege una, care te atrage. Usor-usor ajungi sa le citesti pe toate si apoi poti face imprumuturi de la biblioteca locala sau de pe la prieteni sau vecini.
Nu-ti cunosc gusturile si nu stiu ce pasiuni ai, asadar nu stiu ce gen sa-ti recomand, dar sunt convinsa ca o plimbare la Biblioteca locala, ti-ar oferii mai multe posibilitati.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

DAcă ai citit acelea atunci, ai fost pe drumul cel bun.
O să îți recomand nuvele și poezii și eseuri scrise de mine. Nu vei regreta. Am 4 premii literare.
https://dosarelexsikix.blogspot.com

| Furnicuta000 a răspuns:

Unora pur si simplu nu le place sa citeasca (nici mie). Trebuie sa gasesti ceva care sa te atraga, de ex eu citesc numai carti din care am ceva de invatat gen carti de dezvoltare personala.

| ancaval a răspuns:

Sunt librării online, intră și vezi acolo ce cărți ți se par interesante. Așa e cel mai bine. Sau, mergi la o librărie în orașul tău, îți dă cartea cu buletinul și o duci înapoi.

| morfeo a răspuns:

Divina comedie, de Dante Alighieri

| anonim_4396 a răspuns (pentru morfeo):

E o lectura prea grea pentru cineva care nu prea citeste!

| Gigi777 a răspuns:

Incepe cu ceva usor de citit ca sa iti intre in obisnuinta, dupa sa treci la ceva mai lung, mai complex. Citeste ce carti gasesti prin casa, nu ai de unde sa stii daca iti place o carte pana nu o citesti.

| mariusalex2019 a răspuns:

Oameni isteti; Puterea magica a gandului.

| combativul a răspuns:

Noi nu avem cum sa-ti dam tie o carte, care pe tine practic nu te atrage. Cauta si tu pe net genul tau de carti, sf, dragoste, etc. Eu ce ti-as recomanda este Originea Speciilor.