Si eu m-am hotarat sa scriu o carte, asa ca m-am interesat putin de piata cartii din Romania. Am aflat ca nu te publica nimeni decat daca platesti tu tirul care costa pe la 3000 lei si primesti mai nimic din profit. De cartile online iar am auzit ca se da putin din pretul cartii desi nu sunt sigur. Cea mai recomandata solutie pentru a publica in Romania este sa te auto publici pe site-uri de specialitate. Primesti undeva la 60% din valoarea cartii. Problema este ca nu arunca nimeni cu banii pe carti daca nu au certitudinea ca e buna. Prin urmare, nu ai aproape nicio sansa sa publici ceva in tara asta. Totusi, daca ceea ce scrii tu e bun poti apela la firmele din strainatate si o poti publica in engleza. Eu asa mi-am propus sa fac. O alta alternativa este editura datagrup care te promoveaza pe site-ul lor. Daca te intereseaza, poti arunca o privire peste site-ul lor. http://www.edituradatagroup.ro/
Umm... Ei bine, in Romania nu prea cred. Poate daca e chiar ceva original si ajuta si putina reclama, o sa aiba vanzari, dar nici pe departe cum ar fi daca ai publica o carte in engleza.
Buna.Depinde de genul cartii pe care vrei sa o scrii,trebuie sa ai o exprimare buna,iar prin limbajul cartii,cititorul sa fie atras intr-o lume in care va ramane pana la finalul cartii, nu pana la mijloc(multe carti au un astfel de picaj, mai ales daca sunt luni).In Romania, nu stiu cat de bine va merge, dar poti sa iti inscrii cartea in diferite concursuri sau sa mergi cu ea la diferite targuri. Sper ca te-am ajutat
Mersi frumos pentru raspunsuri. Din pacate mi-ati confirmat banuelile in privinta rezonantei discutabile care ar aveao acest gen de lucrare. Voi incercaca totusi sa o scriu, daca nu pentru succes, macar pentru satisfactia personala. Mersi din nou
Desh întreabă: