Cel mai cunoscut imi e Marquez, dar de ceilalți doar am auzit, nu am citit operele lor. O sa caut sa vad cu ce as putea începe.
Herbert, Asimov. Tot. Mai discutam dupa 3 ani, cand le termini. Sau vreo 5-7 ani, daca mai vrei sa faci si altceva in afara de citit.
Gill Paul: Soția secreta
Isabel Allende :Amantul japonez
Daphne du Maurier :Rebecca
Kate Morton :Casa de lângă lac
:fiica ceasornicului
: Ore îndepărtate
: Pazitoarea tainei
Nora Roberts :Obsesia
David Baldacci : Jocul orelor
Emily Gunnis : Fetita din scrisoare
Lucinda Riley : Secretul orhideei
:Camera cu fluturi
Katherine Webb: Mostenirea
Eu am citit online, și nu găsesc ultimele 3 parti (Harry Hole) pe net.Din câte am înțeles doar una din ele e tipărită și în romana, celelalte doua încă nu.Ma enervează când ma obișnuiesc cu o serie și nu pot sa o termin .
A doua serie de care ti-am spus e super, găsești și pe net gratis.Doar ca și aia e destul de lunga și ai nevoie de timp.Eu una citesc cateva pagini pe seara cu cipsurile lângă mine .
Ca sa nu recomand degeaba, poti numi niște titluri citite în ultimul timp? Daca se poate, sa aparțină de stiluri literare diferite.
Ok, deci, am citit destul de multe cărți în vara asta, dar îți pot spune câteva titluri. Cel mai recent am terminat "Dragoste in vremea holerei" și "Un veac de singurătate", de Gabriel Garcia Marquez, Refugiul, de Nicholas Sparks, Omul de zăpadă, de Jo Nesbø, Ultimii martori și Războiul nu are chip de femeie, ambele scrise de Svetlana Alexievich( pot sa spun că îmi plac foarte mult cărțile care descriu războiul și Holocaustul, cele de genul jurnalelor, pentru că nu prea se discuta despre astea in liceu, așa că îmi place să citesc mărturiile unor persoane, ai căror mediatori sunt autorii). Am mai citit Soroc de viață și soroc de moarte, de Erich Maria Remarque, dar și clasice, Dracula, de Bram Stoker, si acum vreau sa citesc "Idiotul", nu prea am citit literatura rusă, dar sper sa îmi plac, de regulă îmi plac scriiturile clasice. Am mai citit și cărți thriller, pe la inceputul vacantei.
Între timp, a postat AnotherGirl patru dintre titlurile pe care eventual voiam sa ti le recomand. (primele patru)
As mai adauga:
To_rrente - Anne-Marie Desmarest (elimina _)
Castelul din Ronquerolles (Memoriile Diavolului) - Frédéric Soulié
Roșu și Negru - Stendhal
Departe de lumea dezlănțuită - Thomas Hardy (sau Tess D'Urbervilles, Jude Nestiutul, Primarul din Casterbridge, Doi ochi albaștri)
Undeva, cândva - Richard Matheson
Am citit "Tess d'Urbervilles, dar acum un an, la fel și Departe de lumea dezlănțuită, și Roșu și Negru, de Stendhal, tot acum un an, pentru un proiect la literatura universala. De la Hardy am mai citit, din ce mi-ai recomandat, Primarul din Casterbridge, însă pe restul nu le-am citit. O sa îmi placă. Eu de cate ori caut titluri pe net, niciodată nu găsesc recomandări de genul.
Buna! Portalul Albuquerque - Peter Clines, serial Odiseea spatiala si Sfaritul Copilariei- Arthur C. Clarke, seria Cartea pierduta a vrajitoarelor - Deborah Harkness, Atomic Habits - James Clear, Jurnal din vremea ocupatiei - Vasile Cancicov, Bucurestiul meu - Tabacu Gabriela.
O să încerc să-ți recomand și eu câteva cărți care mi-au plăcut și nu au fost menționate aici: Clasici: Honore de Balzac, preferata mea e moș Goriot, însă toate operele lui sunt captivante, Marcel Proust, în căutarea timpului pierdut, o carte extrem de stufoasă însă plină de surprize, Aldoux Huxley, minunata lume nouă, John Steinbeck, oameni și șoareci sau fructele mâniei, ambele sunt excelente, J. D. Sallinger, de veghe în lanul de secară, Jerome K. Jerome 3 într-o barcă și 3 pe două biciclete, niște cărți extrem de amuzante și relativ ușor de citit, Ken Kessey zbor deasupra unui cuib de cuci, Daniel Keyes flori pentru Algernon, Harper Lee să ucizi o pasăre cântătoare.
Contemporane: J. R. R. Tolkien, îți recomand să începi cu Hobbitul și apoi să continui cu seria stăpânul inelelor, Orice carte scrisă de Brandon Sanderson, tipul chiar reușește să creeze niște lumi fascinante, Trilogia războiul macului a lui R. F. Quang, Haruki Muracami, cronica păsării arc, pădurea norvegiană, dans, Irvine Welsh, un stil extrem de brutal, cinic și vulgar însă mie mi-a plăcut mult, poți încerca de la acest autor trainspotting, davaiștii sau jeg, Serge Brussolo, tipul ăsta are niște cărți atât de fascinant de ciudate încât nici nu știu unde s-ar putea încadra, la weird fantasy probabil, de la el recomand Carnavalul de fier, pelerinii întunericului, mâncătorii de ziduri, lacăte carnivore, sau iceberg, John saul, Umbra, mâna dreaptă a diavolului, creatura, casa de la răscruce, proiect divin, tipul chiar știe să scrie thrilere, Claire north primele 15 vieți ale lui Harry August sau atingerea, Roger Zelazni cronicile din amber, drumul iadului sau nemuritorul, Ken Follet, acest autor scrie thrilere și romane istorice, dintre romanele sale istorice recomand trilogiile stâlpii pământului și trilogia secolului, ca și thrilere recomand prin urechile acului, pe aripi de vultur și printre lei, Joe Abercrombie, seriile marea sfărâmată și prima lege sunt cu adevărat magnifice, Jiang Rong Totemul lupului. În afară de ce a mai fost menționat dintre cărțile care fac referire la război îți mai recomand și Jaroslav Hasec peripețiile soldatului Svejk și Alistair Maclean tunurile din navarone.
Spor la citit!
Mda, și eu mă bucur când văd că mai există pasionați de literatură și pe aici, pentru mine cel puțin, viața ar fi mult mai anostă fără aceasta. Încă nu mi-am făcut cont pe goodreads, deși mă uit frecvent pe site. De asemenea, recomandări bune mai găsești pe redit, există acolo comunități dedicate fiecărui gen.
Eu l-am citit pe Soljenitan.
O zi din viata lui Ivan Denisovici.
Pavilionul Cancerosilor.
Arhipelagul gulag deja poate e prea mult dar eu am recitit cu placere cele trei volume pentru stilul de exprimare a autorului.
Mi se par interesante, deși, in afara de Arhipelagul gulag nu am intenționat să citesc vreuna, pentru că nu am auzit de ele. Dar îmi par destul de interesante.
Mulțumesc!
Hei! Îți las aici niște cărți care pe mine m-au fascinat. Și eu găsesc greu în ultimul timp titluri care să-mi mai ofere satisfacția aia că citesc o carte wow.
Numele trandafirului, Umberto Eco
Crimă și pedeapsă, Dostoievski
Întoarcerea fiului risipitor, Radu Tudoran
Vraciul. Profesorul Wilczur, Tadeusz Dolega-Mostowicz
Zece negri mititei, Ahatha Christie
Parfumul, Patrick Suskind
Despre somn, Matthew Walker
Ce bine, pe unele le am chiar pe lista pentru vara asta, de "Numele trandafirului" imi e puțin teama, am citit niste recenzii in care se preciza că e o lectură destul de greoaie.
Mie nu mi s-a părut greoaie. E greoaie dacă nu ești obișnuit cu lectura sau dacă ești obișnuit să citești cărți ușoare și lejere gen "Fluturi".
Singura chestie e că îți trebuie puțină răbdare la început, până începe acțiunea. E și o carte stufoasă ce e drept. Dar din momentul în care încep misterele, te prinde total.
Sincer, nu, nu mi-a plăcut să citesc niciodată cărți de genul "Fluturi", nici nu am citit cartea asta, pentru că ideea in sine nu m-am prins, deși niste prietene mi-au recomandat-o. Și, daca nu am citit așa ceva pe la 14-15 ani, acum, cu siguranță, la 19 ani, nu cred că mi-ar placea. Din literatura contemporana, ce am citit, am citit cărți de Stephen King, de Jo Nesbø, care a devenit autorul meu preferat de cărți thriller, de Nicholas Sparks și am citit foarte multe cărți de război, încât nici nu știu care as putea spune că e autorul meu preferat, pentru că îmi plac foarte multe titluri din aceasta categorie, dar, Sven Hassel mi-a plăcut, și as vrea sa termin seria lui, dar sunt vreo 14 carti. De regulă, nu îmi plac acele cărți românce, dar, mi-a plăcut "Me before you", nu știu de ce. Cărți clasice am citit mult din literatura romana, din literatura străina am citit destul de puține, pot spune, in comparație cu ce titluri pot citi.
Mulțumesc tare mult!
Nici eu n-am citit Fluturi, genul ăsta de literatură simt că-mi odihnește prea mult creierul.
O lectură cu adevărat greoaie mi s-a părut "Istoria credințelor și a ideilor religioase" a lui Mircea Eliade. Personal îmi ia să citesc o pagină cât mi-ar lua în mod normal să citesc 10. Dar na, e istorie îmbinată cu filosofie și trebuie digerată și înțeleasă. Am început volumele lui acum vreo 3-4 ani și încă mai am de dus. ) Dar e mișto tare.
Ți-aș mai recomanda Dezastrul de la Cernobîl (Svetlana Aleksievici), mi-am amintit acum că mi-a plăcut mult.
Eu nu prea citesc literatură contemporană, am citit mai mult literatură clasică. Am simțit mereu că nu pot da greș cu un autor clasic. Dar o să-mi notez autorii enumerați de tine și am să le dau o șansă. Ai avea o recomandare pentru început?
Personal n-am citit foarte multe chestii contemporane, ceva recent ar fi Minciuni pe canapea, Irvin Yalom.
Însă sunt convinsă că aș găsi ceva fain și la ei. Dacă ai un titlu sau două care ți-au plăcut mult, mult, m-aș bucura să mi le recomanzi.
Daca e de Svetlana Aleksievici, sigur o sa îmi placă.
Să știi că, da, exista și unele titluri ale autorilor contemporani care merita citite, pentru relaxare, când vrei să citești ca sa te destinzi puțin. Și eu prefer literatura clasica, dar mai citesc și contemporani. Cărți contemporane care mi-au plăcut nu sunt atât de multe, dar uite niste titluri:
1) Toată lumina pe care nu o putem vedea- Anthony Doerr ( am citit-o acum ceva timp, dar nu cred că vei regreta dacă-o citești, stilul nu este precum cel clasic, dar povestea și mesajul in sine te vor emoționa);
2) Hotul de carti- de Markus Zusak;
3) Gradina uitată- de Kate Morton;
4) Tatiana si Alexander- Paullina Simons ( daca vei căutat, o sa vezi că e o trilogie);
5) Cărțile lui JO Nesbø, acest autor este unul dintre preferații mei, când vine vorba de cărți thriller- Omul de zăpadă- face parte din seria Harry Hole, dar fiecare carte poate fi citita individual, mai poți citi Steaua diavolului, Sânge pe zăpadă, Soare in miez de noapte( ultimele două au legătură). Pe astea le-am citit de la el, și au fost destul de bune.
Nu știu cât de mult îți vor placea, dar mie mi-au plăcut.
Merci mult, mult! Mi le notez și sigur le voi încerca.
Numele Trandafirului nu este o lectura grea!
Da, am înțeles acest aspect.
Mulțumesc! Sper sama apuc de ea cat de curând.
Numepublicuserneim întreabă: