Sa fii relaxat, odihnit si concentrat pe ce ai de invatat. 3 pagini in 5 ore e putin.
O sa vezi că abilitatea de a învăța se dezvoltă în timp. Trebuie sa încerci să gândești cat mai logic și să faci anumite conexiuni între noțiuni. Învățatul mecanic sau "ca papagalul" nu o sa te ajute cu nimic. Prima data încearcă să treci prin toată materia că sa rămâi cu câteva idei de baza. Apoi poți încerca să îți împărți lecția sau ce ai tu acolo în părți mai mici. Apoi iei fiecare parte pe rând și o repeți. Poți să le spui cu voce tare, să îți notezi ideile principale undeva sau sa subliniezi pe caiet ce ți se pare important (eu folosesc markere colorate), orice crezi că ar fi mai bun pentru tine. Odată ce ai in fata ta structurat totul în bucăți mai mici totul o să ți se pară mult mai clar și o să îți fie mult mai ușor să asimilezi, ba chiar nici nu o sa mai pară atât de mult. Mult succes
0. Elimină chestiile care te defocusează. Stinge televizorul, închide telefonul și calculatorul. Un ceas ți-e suficient. Ideea e să nu te încurce nimeni exact când ai reușit să te aduni.
1. Scrie de mână cele 3 pagini.
2. Citește o dată din nou.
3. Recitește și subliniază ideile principale. Încearcă să vezi care sunt cuvinte de umplutură (puse acolo ca să sune frumos și pe care la nevoie le poți înlocui cu expresii proprii) și care sunt cuvinte și idei ce nu pot fi înlocuite fără a se pierde esența.
4. Fă un rezumat pe o foaie curată, cât de scurt posibil. Poate fi o schemă, poate fi un desen, o diagramă - ceva care să explice cât mai pe scurt ce se întâmplă în cele 5 pagini. De exemplu, pot să apară numele personajelor și linii care indică relații între ele. Poți inventa simboluri. Uneori ajută mult să ții minte o imagine din care să poți extrage esența textului.
5. Recitește textul urmărind în același timp rezumatul / schița, încercând să vezi ce detalii unde potrivesc a fi adăugate. Poți îmbunătăți schița.
6. Închide tot, ia o foaie curată și încearcă să reproduci din memorie ideile principale. În felul acesta știi exact cam ce ai reușit să reții.
7. Acum pune-te în locul profesorului. Și el e om. Dacă ar trebui să fii o zi în locul lui și ar trebui să evaluezi elevii pe baza acelui text: care ar fi 5 întrebări / cerințe pe care le-ai formula? Scrie-le. Care e răspunsul lor? Scrie-l (foarte pe scurt, ca și cum ai face un barem).
8. Ia o pauză (de somn, în mod ideal), relaxează-te, ieși pe-afară (aer curat recomandat). Povestește cu cineva despre cu totul alte lucruri.
9. Revii la studiu, mai treci o dată prin tot și e OK.
10. Dacă apuci, discută la școală cu colegii într-o pauză care crezi că sunt întrebările / cerințele care cred ei că vor fi formultate de profesor și ce răspunsuri ar da ei. În felul acesta îți împrospătezi cu succes lucrurile, descoperi idei la care nu te-ai gândit, ești util pentru colegi - cei mai mulți e foarte posibil că nu au parcurs metoda ta de învățare.
Cu metoda asta nu vei lua neapărat notă maximă, dar aproape sigur vei fi printre primii în clasament.
Dacă nu funcționează pe termen scurt, va funcționa pe termen lung. Adaugă la ea obiceiuri de viață corecte (gen somn suficient, alimentație echilibrată, mișcare regulată etc.).
Garanteză că poți să ajungi să treci cu bine examenele și testările. Nu e greu să fii peste medie, când faci lucrurile cu conștiinciozitate.
Și e un sentiment plăcut când ajungi să simți un fel de invincibilitate - că ai trecut de nivelul în care poți să pici examene. Nu știu cum, dar am reușit să termin și facultate și master fără să pic vreun examen. Cred că trebuie să-ți pese un pic, nu neapărat trebuie să excelezi ca să le treci. Dar, da, cu cât înveți mai mult și mai bine cu atât mai bine.
Mai mult decât IQ-ul contează inteligența emoțională, contează să înveți să privești pozitiv lucrurile și dincolo de notele pe care le primești să înaintezi prin viață cu optimism încercând să fii util și să nu lași prea multe datorii neîmplinite.
O să vezi oameni cu o mare capacitate a minții eșuând din imposibilitatea de a se stăpâni pe sine... Mai mult decât reputația pe care o ai contează caracterul pe care ți-l formezi.
Când ceva pare greu, fă un pas în spate și privește imaginea de ansamblu. Poate chiar în ziua în care un coleg de-al tău se plânge că nu are chef să învețe pentru un test, un om din altă parte a lumii se-ntreabă dacă în ziua următoare are ce pune pe masă.
Uneori trebuie să accepți și locul 2. Sau cine știe care. Nu trebuie să-ți fie rușine pentru ceea ce ești atât timp cât îți folosești capacitățile primite în modul în care știi să le folosești.
Mult succes!
anonim_4396 întreabă: