| ClauditaSmile a întrebat:

Spuneti-mi si mie niste titluri de carti pe care sa le citesc? Si vechi si noi

19 răspunsuri:
| Cameliapantiru a răspuns:

Nu stiu ce ai citit pana acum, dar daca vrei intr-adevar romane interesante, citeste cele clasice. "Mizerabilii" de Victor Hugo, "La rascruce de vanturi"-Emily Bronte, "Crima si pedeapsa", "Fratii Karamazov", "Idiotul", "Adolescentul"-Dostoievski, "Anna Karenina", "Invierea", ''Razboi si pace"-Lev Tolstoi, "Portertul lui Dorian Gray"-Oscar Wilde, "Vraciul. Profesorul Wilzcur" sunt must-read-uri. Daca te intereseaza romanele politiste, citeste-le pe cele semnate de Agatha Christie si seria Sherlock-Holmes a lui Arthur Conan-Doyle, daca vrei romane de aventuri, operele lui Karl May, James Clavell sau James Fenimore Cooper sunt ideale, pentru romane de capa si spada Dumas-tatal ramane un clasic, iar daca vrei romane de dragoste, "Pasarea spin"-Cololeene McCullogh, "Dragoste in vremea holerei"-G.G. Marquez, "Love Story"-Erich Segal, "Pe aripile vantului''-Margaret Mitvchell si romanele lui Jane Austen sunt adevarate capodopere ale genului. Lectura placuta!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Cameliapantiru):

Eu ma limitam la 'Demonii' de Dostoievski, restul, sincer, e maculatura. Tras apa la WC.

| Aberdeen a răspuns:

"Tai-pan" de James Clavell
"Pitulicea" de Resat Nuri Guntekin
Romanele lui Drumes, precum:
"Invitatia la vals"
"Scrisoarea de dragoste"
"Elevul Dima dintr-a saptea"

| bogdan72 a răspuns:

Jocul de smarald (Ioan Petru Culianu)
Magicianul (John Fowles)
Nostalgia (Mircea Cartarescu)
Viscolul (Vladimir Sorokin)
Huliganii (Mircea Eliade)
In noapte (Haruki Murakami)

| unknøwn a răspuns:

"Johnny în Ţara Bambinelor" - de Mine.

| Netrider a răspuns:

Pescarusul de jonathan livingstone

| Solitude15 a răspuns:

Fantoma de la opera o calatorie spre centrul pamintului-goana dupa meteot unde se avinta vulturii muntele vrajit omul invizibil-razboiul dintre lumi eu le-am citit pe toete sunt foarte captivante mai ales prineme 2 (totul depinde de gusturile tate unii iubesc romane politiste altii despre dragoste unii carti de aventura)incearcale pe toate
P.S. toate sunt de la colectia ADEVARUL

| ElenaRomann a răspuns:

Pretul iubirii-lysa kleypas

| ElenaRomann a răspuns:

O pasiune interzisa-joanna trollope

| ElenaRomann a răspuns:

O prada usoara-Armanda Quick

| ElenaRomann a răspuns:

Fatetele dragostei-Julie Maxwell

| PisicaDragutza3 a răspuns:

Pai ti'as recomanda un titlu vechi : Lassie are multe pagini vreo 230. si p carte din 2004 zic eu''noua'' Nono, sunt si alte carti care le stiu dar astea doua sunt cele mai bune. Funda?batting eyelashes

| anamariairina36 a răspuns:

"Cand ma vei Intalni" de Rebecca Stead e o carte superba pentru cei pasionati de mister si tehnologie. E un pic greu de inteles la inceput dar e uimitoare.
"Paper Towns" de John Green e o alta carte minunata despre viata relativ ciudata a unui adolescent la liceu.
"Calaul" de Jo Nesbo este un roman plin de mister care m-a tinut in suspans tot timpul. De fiecare data cand credeam ca stiu cine este raufacatorul, detectivul gasea inca un oindiciu care imi dadea total peste cap logica gandirii. Este o carte fascinanta!
Sper ca te-am ajutat. Eu una sunt foarte pasionata de romane politiste pline de mister.

| kLowNii a răspuns:

Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain
De Isabel Allende: Caietul Mayei, Casa spiritelor, Insula de sub mare, Portret in sepia.
Hobbitul de John Ronald Reuel Tolkien
Un veac de singuratate de Gabriel Garcia Marquez
Secretele succesului de Dale Carnegie
Stalpii pamantului de Ken Follett
Si poti vedea si alte exemple pe acest site : http://www.agentiadepresamondena.com/......impurilor/

| MinyMouse a răspuns:

Isabel Allende- Casa spiritelor este extrem de interesanta

| emaemyema a răspuns:

Laleaua Neagra- este foarte interesanta

| tomelul2014 a răspuns:

Salut!
Uite niste titluri frumoase:
Emil si detectivii de Erich Kastner
Charlie şi fabrica de ciocolată de Roald Dahl
Doar un suspin de Anne Philipe
Insemnarile Unei Pustoaice
Jurnalul unui pusti
Marele Nate
Pulbere de stele
Print si cersetor
Cei trei muschetari

| VicuţaSanduţa a răspuns:

" Tema pentru acasa " de Nicolae Dabija. Cea mai buna carte pe care am citit-o. O recomand, nu vei regreta happy

| Solitude15 a răspuns (pentru VicuţaSanduţa):

Si eu vreau sa o citesc, am auzit de ea de la profa mea de istorie