Buna! Voiam sa-ti recomand si alte nuvele si romane ale lui Eliade, apartinand prozei fantastice, "La tiganci'', "Sarpele"', "Isabel si apele diavolului'' sau "Noapte de sanziene'', insa am aflat dintr-un raspuns al tau ca le-ai citit deja. Iti voi recomanda o capodopera a genului horror, o carte magistral scrisa, in care elementele de groaza sunt punctate de descrierile fascinante de natura, in care ritualurile de ucidere a ne-mortilor, a vampirilor, ori cele de hipnoza se impletesc cu aventuri captivante ale eroilor. Este vorba despre celebrul roman "Dracula'', al irlandezului Bram Stoker. E un ''must read''. O zi frumoasa iti doresc!
Prespun ca esti pasionata de nuvele fantastice la pragul dintre realitate si fictiune.
Personal, mi-a placut la nebunie Eliade. Dupa ce am terminat tot ce a scris in acest gen, am incercat literature de specialitate (asa am devenit expert in istoria credintelor). Iti recomand:
Mircea Eliade - Noapte de sanziene, Nopti la Serampore, Sarpele, Isabel si apele diavolului.
Aranca, stima lacurilor de Cezar Petrescu
I.L. Caragiale - Kir Ianulea, Calul dracului, La hanul lui Manjoala
Vasile Voiculescu - Lostrita, Pescarul Amin, Ultimul Berevoi.
Mihail Sadoveanu - Creanga de aur
Avatarii faraonului Tla, Archaeus, Sarmanul Dionis de Mihai Eminescu
Nu plange sub clar de luna si uneori sub clar de luna...este vorba despre un varcolac si o fata dar sunt foarte tare cartill