Hmm, greu de zis. E un pic ca si cum ai intreba "Iti poate schimba viata o discutie cu cineva?". Da, se poate, dar doar daca se intampla mai multe lucruri deodata - daca auzi ce ai nevoie sa auzi, daca accepti mesajul, daca solutia oferita se pliaza pe problema ta reala etc.
Eu sunt un om care chiar citeste foarte mult, dar nu au fost multe carti care chiar pot sa zic ca mi-au schimbat viata in vreun fel major. In schimb, actul de a citi si a vedea care sunt lectiile comune si a incerca sa inteleg moduri diferite de gandire simt ca m-a ajutat.
Daca zona de carti motivationale e cea care te intereseaza si cea care simti ca te va ajuta ACUM, am cateva recomandari pentru tine:
"Primele 20 de ore" de J. Kaufmann - Asta mi-a schimbat perceptia legata de ce pot si ce nu pot sa fac cu timpul meu liber. Sfaturi destul de practice, de asemenea.
"Atomic Habits" de J.Clear - Probabil cea mai vanduta carte de genul din ultimii ani, si probabil cea mai buna. Doar sfaturi practice legat de cum sa-ti schimbi obiceiurile si stilul de viata.
"Arta subtila a nepasarii" - Chiar ieri am citit-o, simteam si eu nevoie de un "boost" de motivatie. Cel mai mult pot sa zic ca am ramas de aici cu ideea de a-ti alege problemele, pentru ca probleme oricum vei avea, dar e mai bine sa le ai pe cele alese de tine.
Scrisorile lui Seneca - Nu e tocmai o "carte" in adevaratul sens al cuvantului, dar scrisorile lui, chiar si dupa 2000 de ani, continua sa fie relevante pentru toata lumea, in opinia mea.
Si daca chiar vrei sa-ti dezvolti un stil de gandire mai 'matur' sa zicem asa, si ai rabdare sa te chinui cu continutul unor carti mai dificile, recomand seria "Incerto" de Nassim Taleb, in special "Antifragil" si "Cand pielea ta e in joc". Nu sunt lecturi usoare pentru ca, drept fie spus, pe cat de inteligent e Taleb, pe atat de prost scrie. Plus ca sunt pline de referinte din istorie si economie. Dar, cu toata sinceritatea iti zic, nu au existat alte carti care sa-mi schimbe mai mult modul de gandire.
Nu o carte îți poate schimba percepția asupra vieții,ci tu trebuie sa conștientizezi că ai nevoie de o schimbare.
Iar atunci când consideri că ai nevoie de o schimbare,o faci cu toată ființa.
Normal că se poate,însă nu multi ajung sa cunoască profunzimea vieții, multi rămân blocați în chestiunile lumești și stau acolo, fara ieșire.
Suferințe,avem cu toții,mai mari sau mai mici,așa că nu văd de ce nu ar putea oricine.Dar cum sa te plângi e mai important,decât să evoluezi, multi rămân în ipostaza victimei în mod conștient.
anonim_4396 întreabă:
RoxanaCaplan întreabă:
CyberDune28 întreabă: