anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vad ca in ultima vreme se practica un lucru. Cat mai multi oameni atat tineri cat si adulti scriu diferite chestii. Carti, poezii, povestiri scurte etc. Oricum stiu ca a fost in istoria noastra o practica, cea a scrisului, adica fie talentati, netalentati toti aveau o motivatie in a scrie ceva. Era si un indemn. Dar cu timpul s-a diminuat practica asta. Spun si eu din amintiri vagi pe care le mai am. Se pare ca incepem sa intram iar intr-o asemenea perioada. Asa mi se pare. Fenomenul nu este chiar asa puternic ca in trecut dar a inceput sa se dezvolte pe site-uri foarte mult, gen wattpad. Nu stiu de ce eu m-am gandit sa scriu o carte. Poate vreau sa exprim unele trairi prin intermediul acestui lucru. Dar nu prea am motivatie. Mereu ma gandesc ca nu o sa pot sa o duc pana la capat, nu am incredere nici ca va iesi prea bine. Tot ce am scris pana acum au fost niste poezii scurte si simplute. S-ar merita sau as putea sa scriu ceva mai "mare" ca sa zic asa chiar daca nu am destula experienta in aceasta arta? Mi-ati recomanda sa ma exprim in acest mod? Cum vi se pare aceasta practica? Ati incercat si voi?

81 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Doub):

Ma mai gandesc. Vreau sa fac cumva si cu tine. Daca nu nepoata ta va avea si ea numele tau. Adica o sa incerc sa te transpun in ea. Si o sa pun accentul pe nepoata.Asta as vrea sa fac. Batrana nu stiu cred ca o sa moara. Dar daca moare o sa incerc sa fac totul cat mai trist. Dupa sa mai dau o raza de lumina cu nepoata. Dupa la final sa se duca si aceea raza...Dar totusi sa fie un final care sa dea de gandit la cum va fi protagonistul in viitor. Nu te va face sa afli asta..Nu iti va spune cum va fi el. Daca va fi fericit sau nu..Cititorul, daca o sa am vre unul va decide soarta lui. Poate sa si-o imagineze.

anonim_4396

Ca sa nu imi uit ideea o sa ma mai uit peste raspunsurile astea.E o idee pe care mie teama ca o sa o uit..Si vreau sa o scriu tot aici. Faza e ca o sa te caut unde locuiesti cand revin.O sa o agsesc pe nepoata.Voi crede ca esti tu.Te voi striga pe nume.O sa arate ca tine.O sa semene adica. Ea nu o sa stie cine sunt.O sa imi pun multe semne de intrebare dupa voi afla raspunsurile..Iti zic asta ca sa ma mai uit peste raspunsuri si sa imi amintesc ideile.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Sunt foarte multi care au un feeling interior cum ca ar fi mari artisti, nimic mai fals.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Eu nu am acel feeling ca as fi vreun artist..Doar ca asta simt ca vreau sa fac. Ca or fi altii asta e altceva..Stiu asta.

| AvalohAlyn a răspuns (pentru anonim_4396):

Horror,de abia astept sa iti citesc romanul.laughing Serios.

| Doub a răspuns (pentru AvalohAlyn):

O sa fiu si eu in romansmug.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru AvalohAlyn):

Bro daca o sa mai vorbim si peste 1-2 ani mi-ar face multa placere...Merci inca o data. Apreciez. Intai o sa il dau sa citeasca alor mei ca sa vad daca e de aruncat la gunoi. Ei au citit atatea carti... Extrem de multe. Sunt niste critici desavarsiti sunt sigur.

anonim_4396

Tu o sa imi citesti romanul? big grin Daca va iesi la final acceptabil.

anonim_4396

Acum chiar va multumesc tuturor...M-ati facut sa ma simt mai bine.Mi-ati dat incredere. M-ati motivat. Chiar nu aveam incredere de loc.O sa ma straduiesc..Chiar daca sunt prost poate din capul meu iese ceva. Daca pun inima cine stie...

| Doub a răspuns (pentru anonim_4396):

Probabil.

...Clar ai o mare problema cu increderea in tine.

anonim_4396

Pentru ca nimeni nu ma motiveaza...Doar parintii dar ma motiveaza doar in "invata, invata".Ti-am spus cum ma simt in rest..Chiar nu pot sa am incredere in mine..Pana acum am fost un esec..Nu stiu daca voi fi asa si in viitor.

anonim_4396

Si cu tine am fost un esec. Nu fac nimic cum trebuie..Mesajele alea ma motivau intr-un mod..Nu mai sunt nici alea..Mereu trebuie sa fac ceva sa stric tot.

| AvalohAlyn a răspuns (pentru anonim_4396):

Horror,care e numele tau real? Ca nu stiu cum sa te striglaughing

Si omule, ce faci? Divulgi secrete din roman? Nu va mai avea farmec.Inceteazalaughing Vreau sa ne uimesti:d
Apropo, daca vom mai vorbi pot fi eu critic literar, sau cel de la prefatalaughing)Acum pe bune, nu conteaza daca e bun sau nu romanul fiindca tu nu ai pretentia ca esti autor profesionist, clasic sau mai stiu eu ce.Pentru inceput orice e bun, facut cu inima si cu munca si rabdare.big grin

anonim_4396

Nici sa pun intrebarea nu prea puteam. Dar am pus-o ca sa stiu mai bine ce sa fac. Dupa ce am pus-o chiar m-am simtit ciudat, speriat, mi-a fost rusine oarecum...Credeam ca o sa apara comentarii rautacioase. Oricum ma bucur ca nu a fost asa...

anonim_4396

Ma cheama Laurentiu si Alexandru. Poti sa imi spui cum doresti. Poti si sa alegi un nume. Poti sa imi spui Nimeni. Cam asta sunt. Oricum ai dreptate..Nu trebuia sa zic prea multe... Oricum vor fi mult mai multe chestii acolo..Merci din nou. Ai dreptate.

anonim_4396

Alan pe tine cum te cheama ca poate te pun in roman ca romanul supravietuitor.

anonim_4396

Mai bine nu modificai intrebarile.Le puneai in continuare. Nvm. Nu pot sa spun daca o sa moara.

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, deci tot ceea ce poti sa faci cu placere, si sa te bucuri de ceea ce faci. Dumnezeu nu ne ingradeste, dar este important daca ai retinut in unul din versete spune Solomon,, totul este...o desertaciune si-o goana dupa vant " Doar ai sluji lui Dumnezeu nu este desertaciune. Ai putea sa citesti siEclesiastul 7:1? E bine ca in tot ceea ce faci sa ceri ajutorul lui Dumnezeu, si dupa ce ai terminat, sa-i multumesti macar in gand.

| Asika a răspuns:

Stii, si eu m-am apucat sa scriu un roman...happy pentru 13 ani, am o gramada de idei.O sa fie despre o fata care trebuie sa plece in razboi, iar apoi cunoaste pe cineva acolo, dar el moare. Foamete, impuscaturi, bombe si alte chestii de-astea laughing) Intre timp, mama ei se imbolnaveste de o boala incurabila, iar tatal ei, care e savant trebuie sa gaseasca un antidot...Pareri? big grin

Crezi ca pe mine ma motiveaza cineva? Nu, ma motivez eu.

Iara incepi.ma cu nimeni?

Pai mi se pare si normal sa modific pentru ca suna ciudat sa zic "O sa mor", avand in vedere ca in roman va fi un personaj, nu eu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Asika):

Interesant daca stii cum sa dezvolti ideile poate iesi ceva.

anonim_4396

Nu incep..Asa este... Oricum ti-am spus cum ma simt. Tu esti altfel.Tie nu prea iti pasa. Pe tine nu trebuie sa te motiveze..Si de aceea esti asa rece..Adevarul e ca nu iti pasa.Eu am nevoie de un sprijin ceva. Singur nu ma pot motiva. Si nu numai ca nu sunt motivat dar in unele cazuri se intampla contrariul. Nu prea ma mai simt in stare de nimic.

anonim_4396

Oricum discutiile cu tine ma faceau sa ma simt mult mai bine... Avea cine sa ma asculte..Acum e foarte naspa.

".Tie nu prea iti pasa. Pe tine nu trebuie sa te motiveze."-Bine ma ca stii tu ca nu imi pasa. Stii care e diferenta intre noi ca eu m-am motivat sigura, desi au fost momente cand credeam ca nu mai pot.Defapt,nu pot spune ca am fost singura, avand in vedere ca Dumnezeu a fost mereu langa mine.

anonim_4396

Oricum e clar ca esti mai rea ca mine..Eu nu as fi facut ce ai facut tu...Inca o diferenta.

Da,ma da. Stiu deja discursul cu "esti rea, rece bla bla bla".

anonim_4396

Daca il stii ai face ceva in privinta asta.Dar stai, nu iti pasa.