De peste 60 de ani citesc și scriu, scriu și citesc și în ziua cînd nu voi mai putea face acest lucru înseamnă că deja voi fi un om mort.
Am citit cu plăcere fiecare răspuns.
Sincere felicitări!
Da, cartile ma ajuta sa imi dezvolt vocabularul, cultura generala, imaginatia.
Imi plac foarte mult cartile, pentru ca atunci cand citesti razi, plangi, esti speriat, depinde de poveste, dar o carte buna te ''absoarbe'', si te face sa simti ce simt si personajele. E o evadare din rutina.
E pacat ca in opinia unora sa citesti este ''demodat''.
O zi buna!
Da,citesc in continuare, dar...sa aiba vreun rol?
Cred ca mi-a dezvoltat ....modul in care gandesc, in care privesc lumea.Cred
Sigur ca da! acum nu mai citesc atat de mult din pacate, dar da! aportul cititului a fost esential in dezvoltarea mea intelectuala, a memoriei, a imaginatiei, a culturii generale, a modului de exprimare si pot sa mai enumar, dar mai las si pe altii
Buna! Sunt pasionata de lectura si citesc foarte mult (un roamn pe saptamana in contextul in care sunt in clasa a 12-a si am mult de invatt pentru BAC si 3-4 roamne pe saptamana in vacanta). Consider ca cititul m-a ajutat enorm in dezvoltarea vocabularului, a modului de exprimare in scris si oral, a imaginatiei si fanteziei creatoare, a cunostintelor de cultura generala etc. Le recomand tutror sa-si petreaca timpul liber citind, pentru ca nu etse doar util, ci si foarte placut, un mod de a uita de problemele si rijile(marunte sua nu) ale zilei de azi si de maine, o adevarat relaxare si un festin al intelectului.
Am citit si inca mai citesc, dar sa iti spun sincer de cand cu tehnologiile astea moderne copiii au mereu ceva sa faca, inainte nu prea avea ce face si normal ca citeam carti, erau cele mai interesante, dar acum...Coutner-strike,club, golanie, curvasareala, s.a
Da,imi place foarte mult sa citesc.Desi sincer s-ar putea sa fiu un pic obsedata de carti.
Da,imi place foarte mult sa citesc.Desi sincer s-ar putea sa fiu un pic obsedata de carti.
"A citi inseamna a visa cu ochii deschisi", te ajuta sa evadezi (te ajuta sa treci mai usor peste certuri, despartziri, suferintze, superficialitate, aglomeratie, esec, imperfectziune...)
Tot ceea ce facem ne afectează într-un fel sau altul. Astfel, dacă alegem să ne pierdem tot timpul jucând jocuri video sau uitându-ne la televizor (deși uneori avem nevoie și de astfel de moduri de a ne destinde ) am ajunge să mărim numărul specimenelor atât de des întâlnite în lumea asta, despre care câteodată presa comentează sau pentru care Ministerul Educației se „îngrijorează " atât de mult. Însă cărțile, cărțile ne deschid uși, noi orizonturi, lumi necunoscute în care fie că vrem sau nu, ne transpunem. Nu pot să spun că personalitatea mea e complet definită, deci oarecum sunt „în curs de dezvoltare". Cărțile au contribuit într-o mare măsură în dezvoltarea mea personală, acestea lărgindu-mi cultura generală, imaginația și memoria. Deci indiferent că sunt citite dimineața devreme, lângă o ceașcă de cafea sau într-o oră liberă când în loc să pierzi timpul, faci ceva util, cărțile vor fii întotdeauna o modalitate de a te exprima și... până la urmă, de a-ți crește IQ-ul .
Oare cum as fi stiut ca iubesc, daca nu as fi citit despre dragoste? Oare cum as fi stiut sa inving, daca nu as fi citit despre victorie? Oare cum as fi stiut sa iert, daca nu citeam despre ura? Oare cum as fi stiut, daca nu citeam despre ceea ce au aflat altii?
Cititul dezvolta vocabularul si imaginatia. Eu citesc din placere...
Citind, iti dezvolti inteligenta, memoria, cultura generala si inveti lucruri noi. (Depinde si ce citesti...)
Am 15 ani si din 29 de copii care sunt in clasa mea sunt singura care inca mai citeste si se vede fiindca azi chiar am participat la o olimpiada la romana.Pe mine inca ma uimeste prostia celor din clasa la mine sincer cum sa nu stii sa dai sinonime la ''suplu'', sa nu stii ce inseamna ''a argumenta ''.
Treaba lor eu imi vad in continuare de citit si chiar imi pare rau ca altii nu o mai fac...
uneori chiar am conversatii contradictorii cu tatal meu despre literatura eu ma simt bine asa. Cu fiecare carte citita traiesti o noua viata si daca ai o imaginatie bogata incepi sa iei parte la intamplarile din viata personajelor si sa simti aceeasi tensiune, atmosfera ca si ele :X
MateiLazar întreabă: