Boss. Hai sa iti zic ceva amuzant. Eu in prezent citesc o carte de 1500 de pagini care a fost editata in 4 volume. Stii cat am de cand ma chinui cu ea? Peste 6 luni. Imi propusesem sa citesc 50 de pagini pe zi dar am reusit sa fac asta o perioada scurta de timp pentru ca la un moment dat se lungea actiunea mult si am avut foarte multe,, ispite,, ca sa o las de tot si sa trec la alta. Sincer, am lasat asteptarile astea nerealiste si nu am mai citit 50 de pagini pe zi si am zis asa :,, Bai! Vreau sa termin cartea asta chiar daca imi ia mult,, pentru ca eu am acest principiu. Daca incep un lucru incerc sa-l si termin. E ca si in viata pe parcurs apar multe obstacole, dar esti dispus sa ajungi pana la sfarsit? Cand ajungi la sfarsit tu te evaluezi cel mai bine. Mi-a placut sau nu cartea? Am invatat ceva din ea? Am incercat sa nu ma mai las influentat de altii si sa-mi fac o parere despre acea carte? Nici in viata nu stii ce e bine si ce e rau pana nu duci la bun sfarsit un lucru. Abia atunci poti sa zici ca ai o parere cat de cat obiectiva. Ce carte citesti si cate pagini are?
Nu vad dificultea, draga Alin. Ce daca e groasa cartea? Nu e ca si cum te-ai grabi sa afli concluzia! Sunt mii de concluzii, de rationamente, de situatii in carte. O citesti in ritmul in care vrei, si poti. Poti sa ai si lecturi in paralel, o lectura dificila in paralel cu una usoara, sau beletristica in paralel cu literatura stiintifica. Ce daca dureaza mult lectura cartii? Bine ca ai ceva interesant de citit.
Foarte simplu. Dacă îți place cu adevărat, te "prinde" povestea și mai greu după să lași cartea din mână - cel puțin în cazul meu. Nu numărul paginilor contează.
Salut,
O carte nu trebuie abandonată din cauză că este prea groasă. Dacă o citești de plăcere, o vei citi indiferent de câte pagini are.
Am citit carti de 1000 de pagini in patru zile ) Totul depinde de tine, si de carte mai ales. Intr-o singura zi am citit o carte dintr-una din seriile mele favorite de 300 de paini, insa daca ma pune profesoara de romana sa citesc una din lecturile obligatorii romanesti nu o termin nici daca are 100 de pagini. Depinde atat de continut cat si de gusturi. Plus ca daca citesti cartea fortat nu prea o sa vrei sa o termini.
Dacă citești din plăcere, nu contează că o carte are 200 de pagini sau 1000, important e să te bucuri de ea
Mie îmi place foarte mult sa citesc dar anumite cărți. adică genurile mele preferate. Dacă îmi este impusa o carte, e prost scrisa și nu e genul meu e un chin sa o termin. Dar dacă e la libera algere îmi face mare plăcere sa citesc, devine o forma de divertisment. Pana acum nu mult timp avem impresia ca nu îmi place sa citesc, dar problema era doar ca nu am găsit cartea potrivita. Așa ca ghideaza-te după genul care iți place când cauți cărți. Dacă vrei unele sugestii contacteaza-me
Solix întreabă:
Andrei_Robert_1994_lPpI întreabă: