Buna.Nu mi-a placut decat un numar mic dintre ele, dar asta e, sunt necesare pentru a putea trece in alta etapa a vietii.Nu tot ce inveti sau lucrezi trebuie sa iti placa. Vor fi si aspecte mai putin interesante, placute etc.
Da, mi-ai deblocat o amintire si tin minte ca atunci cand am dat bacu am invatat opere, nuvele si fix singura pe care n-am invatat-o mi-a picat
Da. In anul când am dat eu Bacalaureatul, a picat la subiectul 3 "Floare albastra" de Mihai Eminescu. Am fost incantata, deoarece îmi place aceasta poezie.
Țin minte că 5 ani la rând a picat Eminescu și exact după a picat altceva iar atunci am dat eu
În ce an, din acei 5 ani, ai dat bacul?
2014.
Wow a trecut ceva timp. La anul o să vă strângeți cu toții la întâlnirea de 10 ani sau nu mai țineți legătura?
Nu prea am fost o clasă unită. Unii sunt plecați din țară, alții din oraș iar alții nici nu-si mai vorbesc.
In general da. Unele nu mi-au placut in momentul in care le-am citit, pe unele am taraganat sa le citesc pentru ca aveam biblioteca doldora de carti si mereu era altceva mai intersant de citit. Surpriza a venit cand ne-a obligat profesorul sa le citim la clasa si ni le-a explicat si dupa ce am aflat perspectiva lui, chiar au inceput sa imi placa.
In unele am inceput sa vad alte sensuri la ani dupa ce le-am citit. Odata cu trecerea anilor si dobandirea de experiente noi, corelatiile se fac diferit.
Am vizionat cu placere ulterior filme sau piese de teatru facute pe baza lecturilor din scoala in diferite interpretari... uneori m-au surprins cu detalii carora nu le-am acordat atentie. M-a surprins si cat de diferit poate fi pusa in scena aceeasi piesa de regizori diferiti, de la cumplit de plictisitoare la una din cele mai interesante piese pe care le-am vazut. Si o viziune mai noua nu inseamna neaparat una mai buna.
Ce nu mi-a placut e ca multi din autorii lor au fost bolnavi, dependeti de diverse sau membri in diferite organizatii mai mult sau mai putin secrete. Asta nu inseamna ca nu imi mai place creatia lor, dar ma ingrijoreaza ce idei au vrut sa bage aceia care le-au selectat in capul oamenilor la o varsta destul de frageda, la o varsta la care isi cauta modele, mai ales ideile depresive. Cititi biografiile autorilor. Unele sunt foarte placute. O sa vedeti lucrurile altfel.
Lecturile respective nu sunt atat de inutile si de prafuite si asta pentru ca progresul tehnic nu a schimbat si firea omului, nici pacatele nu le-a schimbat, le-a dat doar straie noi. Ce faceti voi acolo, indiferent ca va place sau nu, e sa analizati niste texte, din diferite puncte de vedere, lucru care va ajuta mai tarziu sa intelegeti si sa aprofundati ceea ce cititi si nu in ultimul rand ceea ce traiti. Cei care nu citesc, se priveaza singuri de beneficiile acestui exercitiu.
Singurele care mi-au plăcut au fost Testament, Moara cu noroc, Ion și Moromeții asta fiindcă am reușit să le înțeleg mult mai ușor decât celelalte. Mi se par inutile dar na, spune asta unui profesor de română, nu te ajută cu nimic în viață faptul că le-ai învățat pe de rost pentru bac iar apoi oricum le uiți fiindcă nu mai ai nevoie de ele la facultate.
Sunt niste rahaturi.
Scoala ne arata niste lucruri total inutile care jur ca ne taie cheful si pasiunea pentru a citi si invata.
Nu m-a ajutat cu nimic Ion, am citit Ultima noapte de dragoste degeaba si toate cartile din scoala sunt naspa.
DAR am gasit subiect care imi plac mie si voi incerca sa citesc mai mult.
Am tot salvat niste carti despre educatie financiara, dezvoltare personala si legea atractiei, iar cartile astea vreau sa le citesc pentru ca ma atrag.
Asta e problema scolii. Nu ne prezinta subiecte care sa ne atraga.
Dar asta nu inseamna ca cititul e naspa sau invatatul e naspa. Sunt misto si ne fac pe noi mai misto
Ideea e sa gasim lucruri si subiecte atractive noua
Bafta
Mi-a plăcut Testament, în rest nicio poezie. Nu am citit decât Baltagul dintre romane și mi-a fost de ajuns. (urăsc această carte) Oricum, am dat bacul și am luat notă mare la română. Înainte să se trezească cineva să spună că nu citesc, nu e adevărat. Citesc, doar că ce mă interesează, iar rezumatele nu m-au convins să citesc vreo carte. Ah și Călinescu dă prea multe descrieri pentru gustul meu.
MateiLazar întreabă:
RoxanaCaplan întreabă: