Fără nici o urmă de mișto îți spun că "poezia" ta mi-a produs o senzație de disconfort fizic. Rareori am avut ghinionul de a asista la o asemenea tortură groaznică a limbii române și a artei poetice în general.
Îmi imaginez că așa ar suna o poezie compusă de o clonă a lui Mihai Eminescu, dacă cineva ar fi scăpat antigel în eprubeta cu embrionul.
Și ca să nu o iei ca pe o jignire gratuită, îți citez câteva dintre expresiile asupra cărora ar fi trebuit să te apleci mai mult (mie unul știu sigur că mi s-a aplecat):
"Licarininzi zaresti-i ochii,plini de un abis puternic"
"Si un cal maiastru, negru cu poctoave de jaratec,
Chipu-i foc, ii arde-ntr-una, sufletu-i se pierde-n dor"
"Care-i noima, de alearga prin a sa viata agale?"
Dacă te-a încurajat cineva vreodată să scrii poezie, ți-a jucat o festă crudă. Singurul mod de a remedia lucrurile este să renunți complet la iluzia că ești poet.
''Si acum, in zi de azi, poate-n paduri el paseste
Cu al sau murg de-ntuneric, fast si plin de maretie
Cu spada sa inalta-n spate, niciodata nu greseste
Sa nu-si viziteze zana, in clar de luna pe vecie.''
Mai adaugam si asta.)
Https://i.imgur.com/WTnIdCa.png sau asta, nu stiu cum a potrivit asa de bine cuvintele ''sentimente multe''
Dragă prietene, fără nicio o urmă de bășcălie, pot spune că m-a impresionat la modul deosebit acuitatatea și obiectivitatea răspunsului tău și a criticii ( corecte) asupra acestui text ( al acestui presupus poem).
Mi -a plăcut enorm expresia „ ar fi scăpat antigel în eprubeta cu embrionul"
Textul supus criticii abundă în încercări naive de a încropi un fel de imixtiune între „Luceafăr " și „ Zburător", dar glazurată( imixtiunea) cu niște anapoda epitete și metafore, cel mai adesea voit deștepte ( cumva) dar eșuate, în mod cert, într-o păsărească
ce greu poate fi asimilată acestei superbe limbi care este limba română.
Încă nu am citit răspunsul autorului dar mă gîndesc că n-ar fi exclus să fie unul nu prea „ortodox".
Oricum, eu mă ghidez mereu după acel al meu cvadruplu algoritm care spune că oamenii sunt de patru feluri.
Nici mai mult, nici mai puțin!
Cei care știu că știu.
Cei care știu că nu știu.
Cei care nu știu că știu.
Cei care nu știu că nu știu.
Din păcate, aceștia din urmă sunt cei mai mulți dintre noi și acesta este marele neajuns al acestei națiuni.
Îți doresc să ai un an bun și multă sănătate!