Eu, personal, nu.
Dar unele persoane o pot lua. Gen, "filmu asta e pentru #$#@$", o persoana care ii place acel film, se poate simti foarte prost, deoarece acea insulta, indirect, i-ai adresat-o si ei.
Daca as zice ceva de genu "filmu asta e pentru #$#@$" ar fi normal sa se simta insultati, pentru ca nu e o insulta adresata filmului, propozitia insulta direct oameni care se uita la film.
''filmu asta e #$#@$'' asta e genul de insulta la care ma refeream
Ceea ce ne place este o parte din noi, ai o masina de rahat, un laptop prost etc ne simtim aiurea de aia iubim pe cei care sunt ca noi, toata viata ne cautam pe noi de fapt in alti
Salut! Eu unul sunt de parere ca fiecare are dreptul la o opinie deci nu consider acea insulta ca fiind una personala.
Insa exista si exceptii. Daca respectivul spune ceva de genul "Trupa asta este pentru gay" sau "Vai de capul celor care citesc asa ceva" s.a.m.d atunci o consider o insulta personala intrucat mie mi-a placut acel lucru.
Eu unul am luat de cateva ori astfel de insulte adresate unui gen de muzica precum niste insulte personale.
Ascultam muzica (destul de incet) si a venit un vecin (prieten foarte bun cu parintii mei) pe la noi. Eu ascultam destul de incet acea melodie.
https://www.youtube.com/watch?v=JThz8-nYYHs
Respectivul a zis din senin "Cine naiba asculta melodii de gay?" (El credea ca se aude de prin vecini) Cu toate acestea m-am simtit jignit cand am auzit asa ceva si am luat-o ca pe o insulta personala.
Eu unul nu am nimic cu opiniile altora insa ma simt jignit daca cineva spune ceva urat, precum acel vecin din exemplu.
Nu ai impresia, chiar asa este...cand critici un artist/un tip de muzica/o echipa la vreun sport atunci poti sa fii sigur ca fanii acestora o sa considere acele opinii niste jigniri.Asa se intampla mereu.
Probabil consideri ca ceea ce am spus este total irelevant... du-te intr-un oras mare cu un tricou pe care scrie "Urasc muzica Rock" sau "Steaua este o echipa slaba" doar asa, sa vezi cum te trateaza cei din jur.
Oamenii devin obsedati dupa acele lucruri (Devin fani infocati) si sunt in stare sa faca lucruri nebunesti pentru a demonstra ca acel lucru este bun.
Iarasi, eu ma uit foarte des la anime-uri. Nu am nimic cu cei care spun ca anime-urile sunt desene animate sau ceva de genul *este doar opinia lor pana la urma* insa m-am simtit jignit cand am auzit la cineva ca "anime-urile sunt pentru ratati fara viata sociala".
Eu consider ca fiecare are dreptul sa-si spuna opinia despre un lucru dar sa se gandeasca inainte si la cum isi formuleaza opinia respectiva ca sa nu jigneasca fanii acelui lucru.
Succes! Sper ca nu am exagerat...imi cer scuze daca am inteles gresit intrebarea!
Sincer,nu
Fiecare are dreptul la o opinie si fiecare are dreptul sa-i placa orice. Gusturile nu se discuta!
Insa daca cineva spune''Trupa asta e pentru ^$%^#$%#'', atunci nu insulta trupa, ci persoana.
E normal oarecum să o iei personal pentru că te simţi prost atunci când cineva critică genul tău preferat.
Eu nu, pentru tine eu cred ca nu-i rau sa-ti placa ceva ce altuia nu sau si invers, in jurul acestor persoane ar trebui sa le aprobi cu tot ce spui si sa le spui ca genul de muzica este bun dar recent nu-l ascult astfel nu vei primii insulte si vei fii inteles.
Emanuela347 întreabă: