| bobbyjah a întrebat:

Am o chitara clasica si vreau sa incep sa invat sa cant la ea, am auzit ca e buna pentru incepatori.Problema este ca nu ma pricep sa o acordez,am incercat cu un tuner electronic (n-a mers) am incercat si dupa ureche dar cum inca nu mi-am format auzul pentru asa ceva, nu a iesit.Asadar exista cineva din Husi care m-ar putea ajuta?

5 răspunsuri:
| TheMetal a răspuns:

Daca n-ai urechea formata va fi greu. Pune degetul pe coarda groasa a chitarii si apasa pe tasta 5 si apoi loveste coarda groasa (mi) si cea de sub ea. cand se vor auzii la fel atunci inseamna ca e acordata. fa acelasi lucru pana la coarda (la) la care trebuie apasat pe tasta 4. daca mi de sus nu este acordat atunci incearca pe net un program cu sunete de chitara (acordor) si incearca sa faci corzile tale sa sune ca cele din boxe. happy

| bobbyjah explică (pentru TheMetal):

Am mai acordat-o asa de multe ori si imi iese aproximativ cum ar trebui, ma multumesc cu asta pana una alta.Pe deasupra mai este si clasica si se dezacordeaza si foarte rapid, mersi oricum pentru ajutor happy

| Thunderstruck a răspuns (pentru bobbyjah):

De ce nu merge cu tunerul? E foarte usor, care-i problema? Am si eu o clasica de 200 lei si tine acordajul cu lunile.

| bobbyjah explică (pentru Thunderstruck):

Pai problema e la coarda D, tunerul imi spune ca trebuie sa o mai intind, daca o mai intind se rupe, cheita numai permite.La celelalte corzi a mers cu tunerul electronic s-au acordat perfect.Si nu suna bine la unison cand le ciupesti, doar D a ramas neacordata

| Thunderstruck a răspuns (pentru bobbyjah):

Asta-i problema de la coarda, nu de la cheita. Mie nu mi s-a rupt niciodata un D pentru ca l-am strans prea tare. Strange de ea, daca se rupe iei set nou si mai calumea, nu chinezarii.