Uite una dintre situatiile din care nu vei iesi basma curata. Poate prima din viata ta (desi ma indoiesc). Pentru ca nu esti basma curata. Ai lovit un om si i-ai provocat rau fizic. Intelege cu adevarat ce ai facut, impaca-te cu ideea ca ai comis o eroare, si cel mai important: INVATA din asta. Data viitoare cand iti vine sa lovesti pe cineva poate se loveste la cap. si poate nu mai deschide ochii. Abtine-te sa lovesti, nu stii niciodata daca si cand te poti opri. Pentru moment, se vor sparge multe in capul tau, vei fi foarte certat, probabil iti vor fi interzise diverse lucruri, eu personal m-as gandi sa te si exmatriculez. Dar, daca am impresia ca ai inteles greseala si ca o regreti, atunci ar fi cu totul altceva. Asuma-ti faptul ca si facut o greseala si tine minte pentru restul vietii, ca sa nu mai trebuiasca sa fii certat inca o data pentru acelasi lucru. Si vei fi mai matur decat ai fost toata viata ta dinaintea orei de muzica.
Da, nu ai ce sa patesti eventual poate sa-ti scada niste puncte la purtare, daca asta se hotaraste in consiliul profesoral.
dar daca profesoara NU a vazut lovitura si a vazut doar cum i s-a facut rau colegului tau, tu poti da cu nu in declaratie. Le spui ''nu stiu dom'le, eu nu l-am lovit, a simulat. Nu va uitati la fotbal? ''
Daca colegii tai nu se baga sa dea declaratii ca s-o sustina pe profesoara (putin probabil) scapi basma curata, fiindca nu exista dovezi in baza carora sa-ti scada nota la purtare.
Dar, daca profesoara a vazut si tu nu ai pe cineva care sa sustina ceea ce spui tu, si daca clasa va fi de partea profesoarei (ceea ce probabil se va intampla) cel mai cuminte este sa-ti ceri scuze si sa le explici situatia asa cum ne-ai explicat-o si noua.
Uite una dintre situatiile din care nu vei iesi basma curata. Poate prima din viata ta (desi ma indoiesc). Pentru ca nu esti basma curata. Ai lovit un om si i-ai provocat rau fizic. Intelege cu adevarat ce ai facut, impaca-te cu ideea ca ai comis o eroare, si cel mai important: INVATA din asta. Data viitoare cand iti vine sa lovesti pe cineva poate se loveste la cap. si poate nu mai deschide ochii. Abtine-te sa lovesti, nu stii niciodata daca si cand te poti opri. Pentru moment, se vor sparge multe in capul tau, vei fi foarte certat, probabil iti vor fi interzise diverse lucruri, eu personal m-as gandi sa te si exmatriculez. Dar, daca am impresia ca ai inteles greseala si ca o regreti, atunci ar fi cu totul altceva. Asuma-ti faptul ca si facut o greseala si tine minte pentru restul vietii, ca sa nu mai trebuiasca sa fii certat inca o data pentru acelasi lucru. Si vei fi mai matur decat ai fost toata viata ta dinaintea orei de muzica.
Incearca asa!
Puteai sati ceri scuze, sau sa ii spui ca este o greseala.Sau puteai sa ii spui ca... Puteai sa ii spui ca nu ai vrut.Nu trebuie sa scapi basma curata, doar sa iti ceri iertare.
Da am facut-o dar doamnei (de muzica) nu prea i-a pasat. Deci am facut asta dupa ora.Dar cu diriginta e problema si la fel cu gardianul care m-a scris pe carnetel.