| irinuk28 a întrebat:

Am observat că marea majoritate, de pe aici și nu numai, criticați gusturile muzicale ale adolescenților din ziua de astăzi. Când se pune pe aici o întrebare legată de Justin Bieber, One Direction, vă frustrați ca disperații în fața desktopului să răspundeți care mai de care cu toate cuvintele urâte care vă vin în minte, ca să-i criticați pe acești cântăreți(da, cântărețibatting eyelashes ) dar și pe cei care-i ascultă. Dacă noi îi considerăm drăguți, frumoși, talentați, din nou, nu trebuie să alarmați voi.

Aș vrea să vă întreb, ce vă privește pe voi chestia asta?

Fiecare ascultă ce-i place, nu ce vreți voi să asculte. Până la urmă, este o vorba: frumos e ce îți place ție.

Asta e muzica pe care noi, marea majoritate a adolescenților din zilele noastre, o ascultăm. Și ghici ce: ne place! Lumea nu stă pe loc, ci evoluează(sper că m-am exprimat bine) și mă refer în cazul de față, la faptul că se ascultă ce e mai nou. Nu putem să rămânem tot în trecut, să ascultăm muzică din anii '70, '80. Gusturile nu trebuie discutate și în niciun caz, să ne spuneți voi ce să ascultăm, cum nici noi nu vă spunem să nu mai ascultați The Beatles și muzica care vouă vă place și o considerați 'muzică bună'.

Deci, calmați-vă oameni buni și trăiți-vă viața voastră, nu pe a altora.

27 răspunsuri:
| Musique a răspuns:

Lasă-mă să te citez: "gusturile nu trebuie discutate".
De ce te-ai agitat și ai pus întrebarea asta?

| irinuk28 explică (pentru Musique):

Pentru că m-am săturat să mi se adreseze cuvinte urâte pe baza a ceea ce eu ascult!

| Musique a răspuns (pentru irinuk28):

Atunci taci și nu mai spune nimănui ce asculți.

| irinuk28 explică (pentru Musique):

De ce, noi ăștia 'ciudați' nu avem voie să ne spunem părerile muzicale?

| Leocerba a răspuns:

Curat perspectivism, dar se aplica si in cazul tau, si in cazul celor de care zici.
Nici Nietzsche, cu tot perspectivismul lui, n-ar lua funda la asa o problema.

| irinuk28 explică (pentru Leocerba):

Scuze, nu am prea înțeles ultima parte. happy

| 愛日本 a răspuns:

Gandeste-te ce spun ei despre noi cei care ascultam kpop sau jpop (Coreea, Japonia) nu ma refer la cei de pe TPU, dar la prieteni si alte persoane.Cand vad ceva nou ''ce e asta, wtf, chinezii tai''
Oamneii din Romania pur si simplu nu sunt atat de open-minded (nu ma refer la toti clar, dar marea majoritate) nu aupic de respect pentru gusturile fiecaruia. Daca iti iei o haina mai diferita se uita lumea la tine ca la 'felul 13'.
Si rockerii sunt considerati imediat ''satanisti'' ''depresivi'' ''ciudati ''.
Fiecare are dreptul sa-si aleaga ce vrea sa asculte si altii ar trebui sa respecte asta, dar na, daca nu ascultam si manele suntem niste ciudati de pe alta lume

| Macryna a răspuns (pentru 愛日本):

Sunt de acord cu ce spui, ai dreptate dar nu sunt de acord cu ultima parte, eu nu ascult nici rock si kpop dar nu mi s-a parut ok sa spui ca noi ceilalti ascultam manele, eu nu ascult nici manele si nu orice fel de comerciale ci doar anumiti cantareti, si nu chiar toate melodiile lor, cum ar fi Maroon 5, John Legend, OneRepublic, Sia sau cei de la noi cum sunt Inna sau alti cantareti.

| 愛日本 a răspuns (pentru Macryna):

Eu nu urasc manelele, dar faza e ca ei prefera sa ascultam asa ceva decat ceea ce ne place, sau cand emrgem la cineva acasa si suntem mai multi, ei pun tot manele si manele daca pun eu ceva pop, dance, schimba repede pe manele.nu ca nu imi plac, dar m-am cam saturat de ele.

| irinuk28 explică (pentru 愛日本):

Mda, ai dreptate, dar uite, spre exemplu eu urăsc rock-ul, nu îmi place și totuși am văzut o mulțime de persoane aici pe TPU care îl iubesc și au postat o întrebare cu referire la rock, dar nu m-am apucat să-i insult și să huiduiesc că 'vai, rataților cu rock-ul vostru, proștilor, nu știți ce e aia muzică bună' cum fac ei când văd o întrebare legată de Justin Bieber, spre exemplu.
Parcă toți am fi la fel, ei așa cred.

Mie nu-mi plac manelele, dar ma cam deranjat ca ai generealizat ca toti asculta manele.

Unde am zis ca toti asculta manele?

Asta reiese.

Nu asta reiese, asta intelegi tu si intelegi gresit. happy

| Salahadin73 a răspuns (pentru 愛日本):

Eu sunt open mind. Te f.i de la prima intalnire? Ori suntem open mind, ori nu mai suntem.

| T0T a răspuns:

Multumim ca ne-ai facut sa ne conturam opinia despre voi mult mai tare!

| AirănMeidăn a răspuns:

Cunosc multi adolescenti care asculta si muzica buna. Si trebuie sa ai cultura muzicala ca sa asculti si muzica buna. Ceea ce voi, majoritatea, nu o aveti. Ma intreb cati muzicologi ar spune ca muzica pe care o ascultati e buna? laughing Eu cred ca ai fii surprinsa sa vezi ce numar mic ar fi. Voi nu numai ca aveti anumite gusturi, dar nu cunoasteti muzica. O problema adevarata consta in cunoastere. App si mai e si instinctul de turma care va face sa va comportati la fel, sa ascultati aceleasi lucruri.
Stii e o vorba:
"Râdeţi de mine că sunt diferit? eu râd de voi pentru că sunteţi toţi la fel"
Asa cum condamnam noi unele lucruri asta cam faceti si voi. Asta rezulta din ceea ce ai scris.
O zi buna.

| irinuk28 explică (pentru AirănMeidăn):

Eu nu ascult muzică pentru că vezi Doamne, aia e muzică bună. Nici n-am zis asta. Eu ascult ce-mi place mie, iar dacă mie îmi place o melodie, pentru mine e suficient. E bună și are toate calitățile, chiar dacă poate nu e foarte cunoscut cel care o cântă sau nu e atât de cunoscută piesa în sine etc. Dacă unii, cum te-ai descris pe tine, ascultați muzică doar de dragul că e veche și se asculta un anumit timp, sau doar pentru că e pe primele locuri într-un clasament, adică pe scurt, 'e muzică bună' etc, asta e treaba voastră, dar eu nu ascult doar pentru anumite aspecte.Cum e vorba aceea: 'văzut, plăcut, luat' pentru mine e 'văzut, ascultat, plăcut' (aici mă refer la o melodie) și cam atâtwinking.
O zi bună și ție!

| AirănMeidăn a răspuns (pentru irinuk28):

Eu ascult draga muzica pentru ca este buna in toate sensurile, si stai linistita imi si place foarte mult. Sunt si melodii noi, nu numai vechi bune. Nu am spus ca nu sunt!

| Chimied a răspuns (pentru AirănMeidăn):

"Râdeţi de mine că sunt diferit? eu râd de voi pentru că sunteţi toţi la fel" - Kazi Ploae. De aici putem deduce ca rap-ul e muzica buna.

| doreal a răspuns:

Pe mine ma enerveaza oamenii care se dau drept fani one direction si de fapt sunt inebuniti dupa carliontii lui Styles sau mai stiu e ce parte a corpului. Alta fata din clasa se da fan 1d doar pentru ca se viseaza sa il calareasca pe Styles. Sincer, ma doare undeva ce muzica asculta cineva, dar raspunde-mi sincer. Daca in locul lui Justin Bieber sau in locul oricaruia era un adolescent plin de cosuri, slab si timid, l-ai mai fi ascultat? Eu chiar nu am nici o problema cu muzica asta noua si nu am jignit pe nici un fan dar de ce doar voi fanii 1d sau mai stiu eu va victimizati atat? O fata la scoala asculta rock si se imbraca pe aceeasi tema iar colegi, printre care si directioneri, o fac emo si o judeca. Nu judec pe nimeni din trupa aia sau alti cantareti, dar mai terminati cu atata victimizare. Asta arata doar cat de mult va pasa de parerea altora laughing. Colega aceea, presupusa emo, o doare in c*r de toate criticile altora si cand mai prinde ocazia mai arata si degetul mijlociu pe la o comentatoare. Viata continua! (Nu am vrut sa par rautacioasa.)

| irinuk28 explică (pentru doreal):

Ei na, nu sunt înnebunită numai după Harry Styles, ci după toții. OMG, OMG.
Serios, crezi că sunt una din fanele alea, adică ce fane, deja obsedate, după ei? Nup. Am zis doar că îmi place cum ca
cântă și mă deranjează când cineva mă insultă pe tema că "altă fraieră care ascultă JB, 1D". Ei na și ce. Nu îmi pasă, dar mă deranjează, oarecum. Adică de ce îi doare pe ei în c*r de ce îmi place mie?!? Prin întrebarea aceasta, asta am vrut să descopăr, ce îi deranjează pe ei, dar toți se năpustesc ca maimuțele la banane cu răspunsuri fără logică și din nou, cu insulte.

| doreal a răspuns (pentru irinuk28):

Te-am insultat eu cu ceva?

| irinuk28 explică (pentru doreal):

Nu, nu mă refeream la tine, stai liniștit/ă! happy

| gabriel87000 a răspuns:

Da cu subiectul asta e o problema la toti.fiecare asculta cei place si ce vrea

| TulbuCristina a răspuns:

Eu sunt de acord cu tine.Fiecare adolescent are stilul sau preferat de muzica si are si cintaretul sau preferat si nu are nici un drept spre criticarea altor persoane pentru stilul lor de muzica.Mie imi place One Direction, Justin Bieber si multi altii iar prietenii mele nu-i place, dar asta nu inseamna ca trebuie sa o supar pe ea sau sa incepet a critica trupele ei favorite, nu?
sta e corect, fiecare trebuie sa-si traiasca viata sa!laughing)